УКР РУС

Команди Євро-2016. Група В. Уельс

5 червня 2016 Читать на русском
Автор: Олександр Москаленко

"Футбол 24" знайомить із учасниками фінальної частини Євро-2016. Представляємо команду групи В - Уельс.

Гарет Бейл і всі-всі-всі

Для збірної Уельсу, яка вперше в своїй історії прорвалася в фінальну частину чемпіонату Європи, сам факт гри у Франції вже став справжнім успіхом, а всі, хто доклав до нього руку, назавжди залишаться героями.

Британці мають у своєму складі беззаперечного лідера Гарета Бейла, який може "тягнути" команду, що вже неодноразово і красномовно доводив під час кваліфікації (на його рахунку 7 з 11-ти забитих командою голів). Переважно вся гра валлійців залежить від цього універсального гравця, чиї індивідуальні дії часто ставали запорукою успіху. Але було б неправильним вважати, що лише один Бейл грає в цій самобутній команді. Склад Уельсу будується переважно з гравців клубів англійської Прем'єр-ліги, яких апріорі не можна назвати слабкими. Чого варті лише Аарон Ремзі, який виблискує в "Арсеналі", чемпіон Англії в складі "Лестера" Ледлі Кінг, або Джо Аллен, який мав непогані виступи за "Ліверпуль". Та навіть цими виконавцями не обмежується кадровий потенціал "драконів", тому, безперечно, там є кому створювати проблеми для суперників по групі. Підкріплює успіх Уельсу по-британськи надійна гра в обороні і "руйнування" в центрі поля.

Кваліфікацію валлійці пройшли без особливих проблем. Боротьба в основному точилася за перший рядок у групі, який врешті-решт посіла Бельгія, а Уельс задовольнився 2-ю сходинкою. При тому, що зіркові бельгійці так і не змогли здолати опір британської команди. До того ж, для досягнення успіху "драконам" не довелося бити бомбардирські рекорди - Уельс пройшов відбір лише із 11-ма голами в активі, що говорить про міцний характер команди, звиклої до трудових результатів.

Заявка на Євро-2016

Воротарі: Хеннессі ("Крістал Пелас"), Уорд ("Ліверпуль"), фон Вільямс ("Інвернесс").

Захисники: Девіс ("Тоттенхем"), Тейлор ("Суонсі"), Гантер ("Редінг"), Е. Вільямс ("Суонсі"), Честер ("Вест Бромвіч"), Річардс ("Фулхем"), Коллінз ("Вест Хем").

Півзахисники: Ремзі ("Арсенал"), Ледлі ("Крістал Пелас"), Воан ("Ноттінгем Форест"), Аллен ("Ліверпуль"), Джонатан Вільямс ("Крістал Пелас"), Джордж Вільямс ("Фулхем"), Кінг ("Лестер"), Едвардс ("Вулверхемптон").

Нападники: Бейл ("Реал"), Робсон-Кану ("Редінг"), Воукс ("Бернлі"), Черч ("МК Донс"), Коттерілл ("Бірмінгем").

Хто не поїхав на Євро

Серед гравців, від допомоги яких вирішив відмовитися тренерський штаб Уельсу, можна виділити наступних: захисник "Блекберна" Адам Хенлі, Пол Дамметт із "Ньюкасла", а також Адам Меттьюз, який виступає за "Сандерленд". Ллойд Ісгроу та Шон Макдональд, які брали участь у спаррингу зі збірною України весною, також опинилися поза заявкою.

Головна зірка

Гарет Бейл, 26 років, вінгер/центрфорвард. Ринкова вартість (Transfermarkt): 80 млн євро.

Якщо щодо решти збірних могли б виникнути питання з головною зіркою, то в Уельсу з цим все більш ніж очевидно. Зайвий раз представляти гравця "Реала" Гарета Бейла немає сенсу. Для британців він не тільки лідер, капітан і національний герой. Це гравець, який на полі може практично все. При побудові гри "драконів" він опинявся ледь не на всіх можливих позиціях в атаці, і скрізь був корисним. Тренерський штаб збірної постійно намагається використати свій головний "козир" якнайкраще, тому часто Бейл опиняється на самому вістрі атаки, виконуючи роль центрфорварда. Варто віддати належне зірці "Реала", він не гребує командною роботою і часто відпрацьовує також разом із партнерами в захисті. Одним словом, для Уельсу цей гравець незамінний, а його зірковість приносить збірній не тільки увагу фанів, але й реальну користь.

Тренер

Кріс Коулмен. 45 років, валлієць. У збірній з 2012-го року.

Головний тренер валлійців ніколи не хапав зірок з неба на тренерському шляху. На клубному рівні певний час йому вдалося непогано попрацювати із "Фулхемом", згодом отримати досвід в Іспанії ("Реал Сосьєдад"), Греції ("Ларісса"). Окрім цього, Коулмен встиг попрацювати і з англійським "Ковентрі Сіті". Особливого успіху чи титулів валлійський наставник не здобув, але для збірної він вже став першим тренером, якому вдалося вивести команду до фінальної частини Євро.

Чому варто вболівати

Уельс - команда, якій під силу створити сенсацію, як мінімум, в своїй групі. Незважаючи на свій стриманий стиль, валлійці не стануть "хлопчиками для биття", тому буде цікаво поспостерігати за жагою до перемог цієї самобутньої команди. Ну і звичайно ж, поціновувачі таланту Гарета Бейла отримають чергову нагоду переконатися в силі цього немовірного футболіста, який своєю вибуховою швидкістю і фізичною міццю пробиватиме шлях до 1/8 фіналу Євро-2016.

Що говорять букмекери

Авторитетна контора William Hill прогнозує боротьбу Уельсу в групі В за третє місце, віддаючи 2-гу сходинку Росії. Але при цьому коефіцієнт на перемогу в группі у валлійців кращий, аніж у Словаччини. Цікаво, що на перемогу в турнірі букмекери дають Уельсу більше шансів, аніж збірній Україні (81.00). Коефіціент "драконів" в цьому аспекті знаходиться нарівні з Росією, Туреччиною і Чехією.

Вихід із групи: 6.00

Перемога на Євро-2016: 67.00

Сторінка автора в Facebook

Команди Євро-2016. Група А. Швейцарія