УКР РУС

Команда-атрактор голів в огляді 23 туру Бундесліги. ФОТО

27 лютого 2012 Читать на русском

Коли "Баварія" і "Майнц" - найгрізніші для своїх суперників; яка команда дуже любить стійки воріт; абсолютні рекорди Бундеслізи... Про це та інше в огляді 23 туру Бундесліги.

СЕРІЇ
Дортмундська "Борусія" святкувала сьому поспіль перемогу, встановивши клубний рекорд. Це вже четверта така серія для "чорно-жовтих", причому з Юрґеном Кльопом на тренерському містку. Вісім перемог поспіль "Борусія" ще ніколи не святкувала у Бундеслізі. Крім того, "Борусія" стала лише шостою командою в історії Бундесліги, якій вдалось виграти шість стартових ігор другого кола чемпіонату Німеччини. Перша така серія вдалась "Баварії" у її чемпіонському сезоні 1998/99.

Мьонхенґладбахська "Борусія", незважаючи на нічию у цьому турі, продовжила свою серію із 15 домашніх ігор (11 перемог, 4 нічиї) - найдовша серія "Борусії" за останні 17 років.

"Гамбурґ" - гроза господарів в останніх восьми іграх, протягом яких команда не програла на виїзді (чотири перемоги, чотири нічиї). Такий подвиг гамбурзькій команді ще не вдавався.

"Герта" - лише друга команда в історії Бундесліги, якій не вдалось здобути бодай очко у перших шести матчах другого кола. Такий антирекорд до цього належав "Гановеру" (сезон 85/86 і 09/10).

"Кельн" вперше у своїй історії у Бундеслізі програв три домашні гри у новому році.

"Кайзерслаутерн" не перемагає вже 13 ігор - найтриваліша серія серед усіх теперішніх команд. Крім того, останні чотири матчі "бісики" програли.

"Штутґарт" вперше у цьому сезоні виграв підряд дві домашні гри.

КАРТКИ
Другий тур поспіль арбітри не знайшли приводу, щоб вилучити когось з гравців.

ГОЛИ


Франк Рібері оформив у цьому сезоні вже третій дубль. Протягом попередніх чотирьох чемпіонатів йому разом вдалось забити лише двічі по два голи. Голи у ворота "Шальке" стали для француза дев'ятим та десятим. Такий рубіж Рібері перетнув лише у першому сезоні у "Баварії" (11 голів).

"Ауґсбурґу" вдалось забити вперше у грі Бундесліги три голи в одному матчі. Крім того, команда відсвяткувала найбільшу перемогу у Бундеслізі.

Форвард "Майнца" Мохамед Зідан став першим гравцем в історії Бундесліги, який перейшов під час зимової паузи у чемпіонаті Німеччини в іншу команду і забив по одному голу в перших чотирьох матчах за нову команду.

"Майнц" та "Баварія" - найнебезпечніші команди чемпіонату протягом перших 15 хвилин поєдинку. У матчі проти "Кайзерслаутерна" підопічні Томаса Тухеля забили вже десятий гол на старті поєдинку.

Мартін Харнік - найкращий бомбардир чемпіонату у новому році. В чотирьох матчах йому вдалось вразити ворота суперників сім разів.

Свен Шіпльок став першим гравцем "Хофенхайма" у цьому чемпіонаті, якому вдалось забити гол, вийшовши на заміну.

Півзахисник "Хофенхайма" Роберто Фірміно половину своїх голів у цьому чемпіонаті забив у ворота "Вольфсбурґа" (три із шести).

Незважаючи на тринадцятиматчеву безвиграшну серію, "Кайзерслаутерн" лише у цьому турі пропустив більше ніж три голи в одному матчі.

Коли грає "Штутґарт", то варто очікувати голепаду у тому матчі. У всіх іграх другого кола за участю "швабів" було принаймні п'ять голів за гру, причому "Штутґарт" забив лише 14 із 27 таких голів.

Форвард "Ауґсбурґа" Торстен Ерль за перших 746 хвилин у Бундеслізі забив лише один гол. Проте протягом трьох хвилин гри проти "Герти" йому вдалось оформити перший дубль у Бундеслізі.

Форвард Адам Шалай забив двісті п'ятдесятий гол "Майнца" у Бундеслізі.

 

ПРОСТО ТАК

Люкас Подольскі відзначив свою двохсоту гру у Бундеслізі домашньою поразкою "Кельна" від "Байєра" 0:2.

"Борусія" М вп'яте у сезоні розпочала гру з дуетом форвардів Ханке - Де Камарґо. У всіх цих іграх команді не вдалось забити більше ніж один гол.

"Герта" - восьма команда Отто Рехаґеля у Бундеслізі. Поразка з "Гертою" - лише другий невдалий старт. Вперше млинець виявися глевким разом з "Вердером" у 1976 році.

Мітчел Вайзер у віці 17 років став наймолодшим гравцем в історії "Кельна", який вийшов на поле на заміну.

4:0 - найбільша перемога "Майнца" під керівництвом Томаса Тухеля.

"Хофенхайм" здобув першу перемогу в гостях у "Вольфбурґа" в рамках Бундесліги.

Клаудіо Пісаро влучав лише у стійки воріт "Хофенхайма". Це вже п'ятнадцяте таке потрапляння "музикантів" у сезоні (найбільше).