УКР РУС

Команда року УПЛ - 2015 від "Футбол 24"

31 грудня 2015 Читать на русском

Читачі "Футбол 24" протягом тижня мали можливість скласти свою команду року УПЛ 2015 року.

Підбиваючи підсумки опитування, одразу зазначимо, що найбільше представництво у топ-11 УПЛ отримало "Динамо", на другому місці - "Дніпро", третій - "Шахтар". Представників інших команд читачі не включили в склад команди року. У команді найкращих опинились лише 2 легіонери.

Стражем воріт був обраний голкіпер "Дніпра" Денис Бойко (43%). Другим фінішував ветеран "Динамо" Олександр Шовковський (29%). Третій - голкіпер національної збірної і "Шахтаря" Андрій П'ятов (14%).

Праворуч в захисті розташувався латераль "Дніпра" Артем Федецький (46%), серйозну конкуренцію якому склав Даріо Срна з "Шахтаря" (32%).

Пару центральних захисників склали "динамівці" Євген Хачеріді (81%) і Александар Драговіч (49%). Якщо Хачеріді не залишив шансів конкурентам, то Драговіч вирвав перемогу у "гірника" Ярослава Ракицького (36%).

Лівий латераль - мегадосвідчений оборонець "Шахтаря" В'ячеслав Шевчук (39%), який у важкій боротьбі переміг киянина Антунеша (29%) і капітана "Зорі" Микиту Каменюку (22%).

Опорним хавбеком команди року став Сергій Рибалка зі столичного клубу (60%). Головним конкурентом Рибалки став "гірник" Тарас Степаненко (22%).

Центральним півзахисником, що грає "бокс ту бокс" став "динамівець" Денис Гармаш (49%), який переміг капітана "Дніпра" Руслана Ротаня (31%).

Попри фантастичну гру Дугласа Кости (13%) на позицію лівого вінгера практично одноголосно було обрано зірку "Динамо" Андрія Ярмоленка (79%).

На ліве крило атаки читачі також майже одноголосно поставили екс-вінгера "Дніпра", а нині "Севільї" Євгена Коноплянку (79%). Цікаво, що другим за популярністю кандидатом став Іван Петряк із "Зорі" (11%).

Позицію "десятки", чи то плеймейкера, беззаперечно отримав лідер "Шахтаря" Алекс Тейшейра (68%). Другим у голосуванні фінішував "вільний художник" "Зорі" Руслан Маліновський (20%).

Місце на вістрі атаки посів Євген Селезньов з "Дніпра" (38%), який жорстко конкурував з екс-одноклубником Ніколою Калінічем (26%) та "динамівцем" Жуніором Мораєсом (24%).

Головним тренером команди року обрано Сергія Реброва (57%), який виграв з "Динамо" чемпіонат та Кубок України, також досягнув історичного виходу з киянами у плей-офф Ліги чемпіонів. Другим у опитуванні фінішував керманич "Зорі" Юрій Вернидуб (17%), який випередив наставника "Дніпра" Мирона Маркевича (14%).

Команда року УПЛ-2015: Бойко - Федецький, Хачеріді, Драговіч, Шевчук - Гармаш, Рибалка - Ярмоленко, Тейшейра, Коноплянка - Селезньов.