УКР РУС

Колосков: У Конькова немає повноважень, щоб не пустити кримські клуби у чемпіонат Росії

11 квітня 2014 Читать на русском

Почесний президент Російського футбольного союзу В'ячеслав Колосков розповів, що Анатолій Коньков не зможе втримати кримські клуби у чемпіонаті України.

"Коньков в даній ситуації нічого зробити не може, у нього просто немає таких повноважень. У даній ситуації необхідно дотримати основні принципи Міжнародної федерації футбольних асоціацій (ФІФА) та Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА). Тому слова Конькова не повинні турбувати РФС", - підкреслив Колосков.

Раніше Колосков двічі зустрічався з Коньковим. "Позиція була такою: спочатку потрібно дочекатися рішення політичних питань (на даний момент вони вирішені), потім клуби повинні виконати всі зобов'язання перед ФФУ та лігою. Після цього з урахуванням статутів ФІФА та УЄФА вирішувати питання про перехід. Якихось однозначних заяв Коньков тоді не робив", - пояснив Колосков.

"У цій ситуації його можна зрозуміти. Уявіть, він зустрічається з уболівальниками і каже їм: "Мені все одно, нехай ці клуби грають де хочуть". Вболівальники б його пошматували і відправили на гільйотину", - додав Колосков.