УКР РУС

Колліна: вітання українцям з Форте деі Мармі!

17 травня 2016
Автор: Костянтин Андріюк

Журналіст "2+2" Костянтин Андріюк - про трудові будні італійського куратора українських суддів на курорті.

На світлині – П’єрлуїджі Колліна, який просто зараз перебуває у містечку Форте деі Мармі, де насолоджується життям. Я, звісно, засмучений. Бо бути там, знімати його маєток і так прикро не зустрітися. А зустрінься ми із ним там, впевнений, Колліна би залюбки запросив нашу знімальну групу до себе, показав би як живе, дбає, переживає та щосекунди думає про долю українського арбітража. Та поділився би подробицями, скільки часу проводить тут.

Хто не знає і не дивився моє кіно "ЗОЛОТИЙ СВИСТОК", поділюся подробицями, у сеньйора П’єрлуїджі там будинок. Найдорожча нерухомість в усій Італії, вілли там мають сімейство Армані і чи не усі футбольні зірки цієї країни. Колліна там свій серед рівних. Заслужив? Безумовно! Заробив? Та які сумніви. Робота в УЄФА (із продовженим до 2020 року контрактом), робота в Україні (1 мільйон євро зарплатні), і зйомки в рекламі, рекламі, рекламі… Ще я чув, сеньйор Колліна лекції по світу читає, на тему, як бути стійким в стресових ситуаціях. Теж, не безкоштовно, припускаю.

Але я знаю одне і точно, відпочивати, на цьому курорті, італійському куратору вочевидь лишилося не довго. Тиждень, ну максимум два. Його ж партнер по роботі і давній товариш Лучіано Лучі в інтерв`ю нещодавна зізнався, мовляв Колліна в Україні буває раз, а частенько і двічі на місяць.

Тому сидить П’єрлуїджі, у Форте деі Мармі, потягує капучіно, а на руках, підозрюю, вже лежать куплені авіаквитки до України.

Ось, ось, незабаром прилетить він. Мов той чарівник, на блакитному гелікоптері, проведе той довгоочікуваний прес-клуб. І звісно ж, вмить відповість на всі запитання, розвіє всі, всі сумніви стосовно української суддівської системи. А на тому ж прес-клубі, плекаю себе надією, знайдеться час і для моїх кількох, скромних запитань.

Сеньоре Колліна, 9 місяців тому, ми так і не договорили.

Час!

Настав час, після 9 місяців, цю зустріч врешті-решт таки народити!