УКР РУС

Колліна презентував зникаючий спрей для арбітрів, що буде використовуватись в УПЛ (ФОТО)

22 серпня 2015 Читать на русском

Куратор суддівського корпусу ФФУ П'єрлуїджі Колліна презентував новинку, що буде запроваджена з 6-го туру української Прем’єр-ліги.

Сьогодні у Домі футболу куратор суддівського корпусу Федерації футболу України П’єрлуїджі Колліна презентував спрей для арбітрів, яким будуть користуватися рефері української Прем'єр-ліги. Новинка буде використовуватись з наступного, 6-го туру чемпіонату України. Перший матч, в якому буде запроваджене нововведення, це поєдинок "Шахтар" - "Металург" (Запоріжжя), що буде зіграний 28 серпня.

"Це спрей, скажімо так, другого покоління, - пояснив на презентації новинки Колліна. – Це вже не піна, як це було раніше, а фарба, вона зникає через декілька секунд. Це новий продукт, що був запроваджений і УЄФА. Затримка з запровадженням нового спрею виникла через нюанси з його імпортом. Ви краще мене знаєте, що новий продукт складно завезти в країну. Однак труднощі були вирішені, з наступного туру ви побачите, як арбітри його використовують".

"За впровадження новинки заплатить Федерація футболу України. Скільки це буде коштувати? Я це обов'язково повідомлю, зараз не можу достеменно сказати. Один балончик коштує 2-3 долари. А скільки буде витрачено за весь сезон, можна порахувати приблизно самим з розрахунку, що на один матч йде 2-3 балончики. Поки що мова про Прем'єр-лігу, можливо, будемо їх використовувати з чвертьфіналу Кубка України", - сказав куратор суддівського корпусу ФФУ.