УКР РУС

Колліна на питання про українських суддів шокував незнанням: 20 років тому Ліги чемпіонів не існувало

24 жовтня 2016 Читать на русском

Куратор суддівського цеху України і голова суддівського комітету УЄФА П'єрлуїджі Колліна неохоче відповів на питання, чому українські рефері не судять матчі основних раундів чемпіонатів світу та Європи, а також Ліги чемпіонів.

Журналіст телеканалу "2+2" Костянтин Андріюк запитав у знаменитого в минулому арбітра Колліни: "Ви працюєте в Україні 6 років і 3 місяці, але ніхто з цих арбітрів, які сьогодні прийшли з вами, не судив ні чемпіонат світу, ні чемпіонат Європи. Ніхто з них навіть не працював на матчах групового турніру Ліги чемпіонів".

Італієць не дав можливість закінчити журналісту питання: "Тут ми говоримо про правила гри і їх трактування. Коректно, без сміху. Якщо у вас є 10 питань щодо оцінки моєї роботи, то ви можете адресувати містеру Павелку.

Я готовий говорити тільки про факти. І готовий оперувати фактами. Що стосується моєї роботи, то це питання ви можете задати пану Павелку. Тільки керівники ФФУ можуть оцінювати мою роботу", – перекрикував Андріюка емоційний куратор українських суддів.

"Ви взагалі пам'ятаєте, коли український арбітр судив матч групового турніру Ліги чемпіонів?", – запитав журналіст Колліну. "Через два роки буде рівно 20 років тому. Василь Мельничук судив зустріч "Атлетік" – "Русенборг" (сезон 1998/99).

"Ви впевнені, що це був матч групового турніру?", – здивовано перепитав італієць. "Тоді ще і Ліги чемпіонів не було! І ви хочете, щоб я відповідав за це?", – обурився Колліна, який у цей проміжок часу ще сам судив матчі ЛЧ.

Відзначимо, що перша Ліга чемпіонів була проведена в сезоні 1992/93.

Колліна: Абдула і Пасхал не поставили чисті пенальті у ворота "Динамо"

А ви що думаєте з цього приводу? Напишіть в коментарях