УКР РУС

Колліна: Абдула і Пасхал не поставили чисті пенальті у ворота "Динамо"

24 жовтня 2016 Читать на русском

Куратор суддівського цеху України П'єрлуїджі Колліна оцінив роботу вітчизняних арбітрів.

"Анатолій Абдула проводив матч "Динамо" і "Шахтаря" в Харкові. Це його місто. Він судив перед тисячами харків'ян, перед своєю сім'єю, родичами і сином. На жаль, він припустився помилки. Дуже просто щось упустити. Саме тому УЄФА кілька років тому ввів додаткових арбітрів. Цікаво, чому не було зафіксовано, що Федорчук притримував Феррейру, тому що суддя саме на це і дивився. Абдула дивився на це і вирішив, що там не було порушення. Шкода, що Абдула вибрав саме цей момент. Також була гра рукою, а пенальті не призначили. Була зроблена помилка. Абдула був покараний за ці помилки.

Що стосується роботи Пасхала на матчі "Чорноморця" з "Динамо", то в епізоді з порушенням правил Хачеріді був пенальті, і це була помилка арбітра. В цьому немає сумнівів. В цьому випадку не доводиться говорити про різні трактування правил. Пасхал займав хорошу позицію і нічого іншого йому не потрібно було контролювати, але Пасхал вирішив продовжити гру. Потрібно зрозуміти, чому. Пасхал – молодий арбітр, він росте, підвищує свій рівень. Деякі матчі він провів добре.

Щодо роботи Жабченка в матчі "Олімпік" – "Динамо", то там не було гри рукою і не було пенальті в ворота донецької команди. Це була помилка. На мою думку, арбітр неправильно вибрав позицію, щоб дати правильну оцінку епізоду. Мав бути штрафний", – зазначив Колліна.

Абдула пояснив, чому не призначив пенальті за гру Віди рукою у матчі "Шахтар" – "Динамо"

А ви що думаєте з цього приводу? Напишіть в коментаря