УКР РУС

Колишній віце-президент Металіста Курченка придбав 126 заправок у Німеччині

24 червня 2017 Читать на русском

Людина президента Металіста Сергія Курченка, Костянтин Пивоваров відзначився дорогим придбанням.

Німецька компанія Geolog Oil&Gas Trading, що належить колишньому віце-президенту Металіста Костянтину Пивоварову, купила 126 газових заправок у Німеччині.

Номінально керує Geolog Oil&Gas Trading віденський податковий консультант Крістоф Герг, який створює для українських клієнтів фірми в Німеччині та Австрії. Клієнтами Герга є колишній президент харківського Металіста Сергій Курченко і син екс-прем'єра України Олексій Азаров.

Однак згідно з інформацією реєстрів підприємств Австрії і Німеччини, саме Пивоваров є власником компанії, що скупила велику кількість німецьких заправок.

Представники оточення Віктора Януковича багато років приховували на прізвище Герга свої інвестиції в Австрії та Німеччині. Йдеться про нерухомість у Відні і фірми, які торгують зрідженим газом.

Підозрюють, що нові інвестиції в газові заправки пов'язані, зокрема, із Сергієм Курченком. У торгівлю зрідженим газом в Австрії і Німеччині, як свідчить корпоративна звітність, вкладено понад 20 мільйонів євро. Цікаво, що в самій Німеччині вважають інвестиції у цей сектор безперспективними, і кількість газових заправок постійно скорочується. Виручені від торгівлі паливом гроші скандальні українські інвестори вкладають у дорогу нерухомість в Австрії.

Курченку оголошено підозру по звинуваченню в нанесенні збитків Україні на понад 7 млрд гривень

Нагадаємо, Металіст Курченка зник з футбольної карти України через шалені борги перед гравцями і тренерським штабом.