УКР РУС

Коли сходяться два горя. Анонс 26 туру АПЛ

11 лютого 2014 Читать на русском

Головною подією мід-уїку стане протистояння запеклих історичних суперників - "Арсенала" та "МЮ".

Зустріч на "Емірейтс" запланована на завтра, хоча тур стартує вже сьогодні. "Арсенал" і "МЮ" підходять до поєдинку з геть кепським настроєм. В умах футболістів і їх вболівальників ще живуть жахіття, пережиті у суботу та неділю. І хоча манкуніанці не програли, зате втратили очки на рідному полі в матчі з головним аутсайдером, а це навряд чи менш принизливо, ніж потрапити під каток одного з лідерів.

Заяви навколо "Арсеналу" та "МЮ" - прямо протилежні. "Каноніри" вважають ліверпульське фіаско прикрою випадковістю і обіцяють обов'язково реваншуватися у середу. Джек Вілшер, наприклад, розанонсував у Твіттері ці наміри. А Венгер нагадав журналістам, що списувати його команду з чемпіонських перегонів ще занадто рано. "Ми досі в ділі", - переконаний Арсен. Натомість серед манкуніанців назагал - гнітюча песимістична тиша. Девід Мойєс вже втомився шукати красиві слова для того, щоб виправдовуватися за численні невдачі. А гра "дияволів" проти "Фулхема" узагалі не витримала жодної критики. Усіх переплюнув Ден Берн, захисник "котеджерів", який сказав, що "МЮ" грав, наче заштатна команда Конференції. І навряд чи фани чемпіона країни плюватимуться на бека, тавруючи його провокатором. В переважній більшості вони вважають аналогічно.

Особливо райдужних очікувань від поїздки в Лондон манкуніанці не випромінюють. Хоча статистика останніх зустрічей "канонірів" та "дияволів" у чемпіонаті повністю на боці других. В останніх п'яти матчах "Арсенал" лише одного разу зміг уникнути поразки. Звісно ж, під особливим пресингом перебуватиме Робін ван Персі, який забивав в кожному з цих протистоянь, до того ж - у різних футболках. Голландець перейшов на "Олд Траффорд" у пошуках омріяних трофеїв. Іронія в тому, що зараз його команда далека від нового титулу, як ніколи. А "Арсенал" - нічого так, ще бореться.

Інші борці за найвищі сходинки у цьому турі мають "прохідних" суперників, наскільки це дозволяє сказати рівень АПЛ, де аутсайдери часто ставлять фаворитів у незручне становище. Отож, "Ман Сіті" прийматиме "Сандерленд", з яким у рідних стінах зазвичай не має жодних проблем. "Челсі" їде на "Хоторнс" до ВБА, який під керівництвом Пепе Меля поки що розчаровує, а в останніх 15 поєдинках здобув лише одну перемогу. Та й назагал в активі "дроздів" лише 4 звитяги - найменше серед всіх клубів ліги. Тож "аристократи", найімовірніше, візьмуть дежурні три пункти і збережуть лідерство.

"Ліверпуль" гостюватиме у "Фулхема", і хоча "котеджери" після успіху на "Олд Траффорд" погрожують Мерсисайду колосальними проблемами, фаворит тут очевидний. До слова, в останніх трьох побаченнях "Ліверпуль" виносив "Фулхем" уперед ногами. Це так, додаткова інформація. І лише "Евертону" та "Тоттенхему" доведеться непросто. "Іриски" приймають "Крістал Пелас", з якого Тоні Пюліс зліпив надзвичайно незручного і міцного горішка. "Шпори" їдуть у Ньюкасл, де "сороки" вже мали б вирішити свої проблеми через відсутність Кабая. Не страждати ж через його продаж до кінця сезону!

Не можна применшувати вагу всіх інших матчів туру, не згаданих персонально у цьому анонсі. Турнірна ситуація для команд, які посідають місця від 10 до 20, дуже складна і водночас інтригуюча. Максимальний проміжок між ними становить якихось сім очок. Тому якщо ти програв сьогодні, завтра можеш опинитися у зоні вильоту. Адреналін зашкалює!

"Кардіфф" - "Астон Вілла"

Попередні матчі: 0:2 (Бакуна, Козак)

Прогноз "Футболу 24": 1:1

"Халл Сіті" - "Саутгемптон"

Попередні матчі: 1:4 (Сагбо - Шнайдерлен, Ламберт, Лаллана, Девіс)

Прогноз "Футболу 24": 1:1

"Вест Хем" - "Норвіч"

Попередні матчі: 0:0, 2:1 (Нобл, О'Браян - Мартін), 1:3 (Морісон - Хупер, Снодграс, Фер)

Прогноз "Футболу 24": 1:0

"Вест Бромвіч" - "Челсі"

Попередні матчі: 1:2 (Лонг - Анелька, Малуда), 1:0 (Макоулі), 2:1 (Лонг, Одемвінгі - Азар), 0:1 (Ба), 2:2 (Лонг, Сессеньон - Ето'О, Азар)

Прогноз "Футболу 24": 0:2

"Арсенал" - "МЮ"

Попередні матчі: 2:8 (Волкотт, ван Персі - Велбек, Янг-2, Руні-3, Нані, Парк), 1:2 (ван Персі - Валенсія, Велбек), 1:2 (Касорла - ван Персі, Евра), 1:1 (Волкотт - ван Персі), 0:1 (ван Персі)

Прогноз "Футболу 24": 2:1

"Евертон" - "Крістал Пелас"

Попередні матчі: 0:0

Прогноз "Футболу 24": 2:1

"Ман Сіті" - "Сандерленд"

Попередні матчі: 0:1 (Донг-Вон), 3:3 (Балотеллі-2, Коларов - Ларсон-2, Бендтнер), 3:0 (Коларов, Агуеро, Мілнер), 0:1 (Джонсон), 0:1 (Бардслі)

Прогноз "Футболу 24": 3:0

"Ньюкасл" - "Тоттенхем"

Попередні матчі: 2:2 (Ба, Амеобі - ван дер Варт, Дефо), 0:5 (Ассу-Екотто, Саа-2, Кранчар, Адебайор), 2:1 (Ба, Бен Арфа - Дефо), 1:2 (Гуффран - Бейл-2), 1:0 (Ремі)

Прогноз "Футболу 24": 1:1

"Сток Сіті" - "Суонсі"

Попередні матчі: 0:2 (Сінклейр, Грем), 2:0 (Апсон, Крауч), 2:0 (Крауч-2), 1:3 (Оуен - Девіс, Де Гузман-2), 3:3 (Волтерс, Айрленд, Адам - Боні-2, Дайєр)

Прогноз "Футболу 24": 1:0

"Фулхем" - "Ліверпуль"

Попередні матчі: 1:0 (Демпсі), 1:0 (Шкртел, автогол), 0:4 (Шкртел, Джеррард, Даунінг, Суарес), 1:3 (Бербатов - Старрідж-3), 0:4 (Амореб'єта, автогол, Шкртел, Суарес-2)

Прогноз "Футболу 24": 0:3

Олег Бабій, Футбол 24

Twitter автора - @Gullit_87