УКР РУС

Коли прорве "Челсі"? Анонс 15 туру АПЛ

1 грудня 2012 Читать на русском

Відкриваємо новий тур лондонським дербі на "Аптон Парк", де "аристократи" змушені будуть закотити рукави і взяти "молотки" в руки, або ж отримати шматком добірної сталі по голові.

Власне, ризик того, що «Челсі» знову втратить очки, надзвичайно високий. Рафа Бенітес розпочав вносити власні тактичні корективи, жертвою яких став сам Хуан Мата, що був змушений присісти на лаву запасних. Атака команди втратила рештки свого шарму, тож залишається загадкою, завдяки чому іспанець збирається перемагати. Колектив Аллардайса дещо надійніший за гостей в обороні, а в атаці має скромніших, проте не менш забивних парубків.

Уважно варто стежити і за матчем КПР. Харрі Реднапп стартував на посту нового клубу з нічиєї, здобувши обережну порцію перших оплесків. Тепер необхідно перемагати, тим паче, на «Лофтус Роуд» приїжджає «Астон Вілла» - команда, в якої не менше всіляких проблем, ніж в «обручів». І якщо КПР таки справді хоче врятуватися – перемога над «вілланами» є прямим шляхом до рятівної зони.

Щодо центрального матчу туру, то він відбудеться у Манчестері, де «Сіті» прийматимуть «Евертон». «Іриски» є достатньо непростим суперником для Манчіні. Для певності достатньо пригадати хоча б чотири останні поєдинки цих команд в чемпіонаті, де «Евертон» переміг тричі. Проте сьогодні у «Ман Сіті» таки непоганий шанс зламати нехороші традиції. Річ у тому, що команда Девіда Мойєса останнім часом зірок з неба не хапає – після непоганого старту ліверпуліанців спіткали дві серії тотальних нічиїх, деякі з яких були абсолютно позбавлені логіки.

Достатньо цікаво буде і на «Крейвен Котедж», де гостюватиме «Тоттенхем», який здобув дві яскраві перемоги поспіль і готовий вкласти на лопатки ще й третього суперника. Суперник цей достатньо кусючий, щоправда, давненько нам не демонстрував свої ікла. Зрештою, «Фулхем» вже не перший сезон посідає місця, які не відповідають кадровому підбору виконавців, зібраних на «Крейвені». То, може, в тренері проблема? Мартін Йол – фахівець достатньо кваліфікований, що доводив вже багато разів, проте у «Фулхемі» йому не вдається відшукати стабільність.

На гурманів, які ловлять кайф від швидкої комбінаційної гри, очікує свято – протистояння «Арсенала» і «Суонсі». У минулому сезоні «лебеді» дали тут справжній бій, програвши лише «завдяки» грубій помилці свого голкіпера Ворма. З тих часів вони не скинули обертів, а лише здійснили якісне «перезавантаження» після приходу Лаудрупа. Та й Ворм сьогодні не стоятиме у воротах. Чим не шанс, аби вивезти з «Емірейтс» очки?

А в понеділок на «Сент Джеймс Парку» особливо прискіпливо стежитимуть за грою «Ньюкасла». Команда, що грає в єврокубках і ставить перед собою амбітні цілі в чемпіонаті, зазнала вже трьох поспіль поразок, а приїзд «Вігана» знову ж таки не обіцяє веселої прогулянки. Останнє побачення цих команд в чемпіонаті закінчилося божевільним розгромом «сорок» - 0:4. Тоді, щоправда, ця гра для «Ньюкасла» нічого не вирішувала, однак неприємний присмак залишився.

«Вест Хем» - «Челсі»

Попередні матчі: 1:3 (Паркер – Есьєн-2, Калу), 0:3 (Лампард, Торрес, Малуда)

Прогноз «Футболу 24»: 1:1

«Ман Сіті» - «Евертон»

Попередні матчі: 1:2 (Ягелка, автогол – Кехілл, Бейнс), 1:2 (Яя Туре – Дістен, Осман), 2:0 (Балотеллі, Мілнер), 0:1 (Гібсон)

Прогноз «Футболу 24»: 2:1

«Фулхем» - «Тоттенхем»

Попередні матчі: 1:2 (Камара – Павлюченко, Хадлстоун), 0:1 (Бейл), 1:3 (Кабул, автогол – Бейрд, автогол, Леннон, Дефо), 0:2 (Адебайор, Дефо)

Прогноз «Футболу 24»: 1:2

«Ліверпуль» - «Саутгемптон»

Прогноз «Футболу 24»: 2:1

«Вест Бромвіч» - «Сток Сіті»

Попередні матчі: 0:3 (Етерінгтон, Волтерс-2), 1:1 (Вела – Ділеп), 0:1 (Шоттон), 2:1 (Морісон, Дорранс – Камерон)

Прогноз «Футболу 24»: 1:1

КПР – «Астон Вілла»

Попередні матчі: 1:1 (Данн, автогол – Беннан), 2:2 (Сіссе, Уорнок, автогол – Бент, НЗогбія)

Прогноз «Футболу 24»: 1:0

«Арсенал» - «Суонсі»

Попередні матчі: 1:0 (Аршавін), 2:3 (ван Персі, Волкот – Сінклейр, Дайєр, Грем)

Прогноз «Футболу 24»: 1:0

«Редінг» - «МЮ»

Прогноз «Футболу 24»: 2:3

«Норвіч» - «Сандерленд»

Попередні матчі: 2:1 (Барнет, Морісон – Річардсон), 0:3 (Кемпбелл, Сессеньон, Айяла)

Прогноз «Футболу 24»: 2:1

«Ньюкасл» - «Віган»

Попередні матчі: 2:2 (Амеобі, Колоччіні – Нзогбія-2), 1:0 (Амеобі), 1:0 (Кабай), 0:4 (Мозес-2, Мелоні, ді Санто)

Прогноз «Футболу 24»: 2:0

У протистоянні «редакція-читачі» граю з Романом Левконовичем. Його прогноз такий:

Олег Бабій, Футбол 24

twitter автора - @Gullit_87