УКР РУС

Коли друзі стають ворогами. Анонс 17 туру Серії А

7 січня 2012 Читать на русском

Усіх з Різдвом Христовим!!! Поки в Україні святкують, то в Італії свята вже у минулому. Встигли відпочити і футболісти, а дехто навіть змінив команду. Отож, після зимової перерви сезон-2011/12 у Серії А відновився. Відновився із 17 туру, анонс якого до Вашої уваги.

НАЙКРАЩЕ – НА ДЕСЕРТ

А розпочнемо ми із поєдинку, який закриватиме тур. І нехай “Наполі” наразі шостий, а “Палермо” - дев’ятий, проте саме їхнє протистояння є центральним у турі. А все тому, що попри теперішні позиції у турнірній таблиці, обидві команди мають непогані шанси потрапити у єврокубки. Та єврокубки тут не найголовніше...

Зазвичай поєдинки “Наполі” та “Палермо” із багатіями з півночі – “Ювентусом”, “Інтером” та “Міланом” розглядаються крізь особливу призму. Їхні власники Ауреліо Де Лаурентіс та Маурісіо Дзампаріні відважилися кинути виклик “недоторканій північній трійці” і з кожним роком їм вдається це все краще. Самі ж команди (як власники так і вболівальники) товаришують між собою. Ну, але звичайно ж, не під час південноіталійського дербі.

Ще однією родзинкою цього протистояння є Едінсон Кавані. Скільки ж зможе забити уругваєць своїй колишній команді і чи взагалі йому вдасться відзначитися? В будь-якому випадку, у найкращого бомбардира “Наполі”, який вже забив у цьому сезоні в Серії А дев'ять голів, більше шансів забити гол, аніж у найкращого снайпера “Палермо” Абеля Ернандеса, в якого поки що лише три голи на рахунку.

ШАНС СТАТИ ЛІДЕРОМ

УДІНЕЗЕ

Після 17 туру одразу три команди мають можливість стати проміжними лідерами - “Мілан”, “Ювентус” і “Удінезе”. У підопічних Гвідоліна стати першими шанси, щоправда, мізерні, адже їм потрібно сподіватися на поразку “Мілана” та “Ювентуса”. А от у перемозі “Удінезе” засумніватися важко. На стадіон “Фріулі” завітає “Чезена”, яка хоча й значно додала у своїй грі перед зимовою перервою, проте все ж таки знаходиться на передостанньому місці. І нехай Адріан Муту роззабивався останнім часом, проте невідомо, у якій він формі знаходиться після відпочинку (а “відпочивати” румун ще й як уміє). А от нападник і капітан “Удінезе” Антоніо ді Натале завжди перебуває у чудовій формі.

ЮВЕНТУС

Єдина команда, яку випереджає “Чезена” - це “Лечче”, до якої на “Віа дель Маре” завітає “Ювентус” - єдина команда, яка у цьому сезоні ще не програвала. У поєдинку із таким суперником туринці просто повинні брати три очки, тож навряд чи перша одиничка у графі поразки з'явиться в “Старої Синьйори” у неділю. Якщо все так і станеться, то Антоніо Конте залишиться лише вчергове посміхнутися.

Також цікаво буде подивитися на орендованого у “Роми” Марко Боррьєлло, якщо він звичайно вийде на поле.

МІЛАН

Якщо ж “Юве” таки здобуде прогнозовану нами перемогу, то команда матиме непогані шанси повернути собі першу сходинку, яку втратила в останньому зіграному турі. Адже лідер “Мілан” їде в гості до дуже непростої “Аталанти”, яка, стартувавши з “мінус шість”, зараз перебуває на 11-й позиції. А якщо б їй додати справедливо відібране, то бергамаски зараз розділяли б 5-6 сходинки із “Інтером”. Та цей поєдинок цікавий ще й протистоянням форвардів. Джерман Деніс вже встиг відзначитися 12-ма голами і очолює таблицю найвлучніших. Непогану нагоду його принаймні наздогнати має форвард “Мілану” Златан Ібрагімовіч, який відстає лише на один гол. Ось вам і ще один привід переглянути цей поєдинок.

ОПУСТИТИСЯ АБО ПІДНЯТИСЯ

В “Інтера”, який всю першу половину сезону знаходився ледь не на дні турнірної таблиці після того, як його очолив Раньєрі, справи пішли значно краще. Команда вже піднялася на п'яту позицію. Проте, все ж таки сама гра “нерадзуррі”, попри сприятливий для них результат, не вражає. У звітному турі суперник у “Інтера” дуже непростий - “Парма”. І не так самі пармезанці страшні, як їхній лідер атак Себастьян Джовінко. До того ж, із захистом у міланців далеко не все гаразд — 19 пропущених голів. Саме тому Раньєрі в останніх матчах і приділяв особливу увагу налагоджуванню гри в обороні. Ну от і матимемо можливість пересвідчитися, наскільки це йому вдалося.

У БОРОТЬБУ ЗА СКУДЕТТО

Повернутися у чемпіонську гонку після 17-го туру має нагоду “Лаціо”. Римлян від першого місця відділяє чотири пункти, а від ”Удінезе", що йде третім, лише два. Підопічні Рейї гратимуть на виїзді із “Сієною”, де в “орлів” не повинно б виникнути складнощів, особливо, якщо зважити на те, що у їхньому складі виступає Мірослав Клозе, який вже встиг вразити ворота суперників “Лаціо” у цьогорічній Серії вісім разів.

ТРЕНЕРСЬКИЙ ДЕБЮТ

Гра “Кальярі” - “Дженоа” цікава тим, що на тренерському містку генуезців дебютує Паскуале Маріно. Нагадаємо, попередній наставник “Дженоа” Альберто Малезані, попри загалом непогані результати, був звільнений після того, як команда поступилася “Наполі” з рахунком 1:6. Чи правильне рішення прийняло керівництво “грифонів” почнемо визначати вже починаючи з цієї неділі.

БЕЗ НАПАДНИКІВ

Одразу за “Наполі”, який звільнив Малезані, на сьомій сходинці розсташувалася “Рома”. На “Олімпіко” їде “К'єво” - ну зовсім не “виїзна” команда, але... Але у Луїса Енріке неабиякі проблеми у нападі. Пісарро хоче покинути команду, що відверто демонструє, Боррьєлло віддали в оренду “Ювентусу”, а найкращий нападник “вовків” Пабло Освальдо зазнав травми і вибув на понад місяць.

За таких обставин тренеру римлян, вочевидь, доведеться поставити в напад Франческо Тотті та Еріка Ламелу. Не в образу обидвом, але Імператор вже не може відіграти на належному рівні весь поєдинок, а Ламела ще надто недосвідчений. Хоча... Можливо молодість (а, відповідно, швидкість та техніка) плюс досвід - саме те, що потрібно “Ромі” в нападі.

Також у 17 турі зіграють “Болонья” - “Катанія” та “Новара” - “Фіорентина”.

Андрій Думич