УКР РУС

Кочетов відповідатиме перед столичною прокуратурою, – журналіст

3 березня 2018 Читать на русском

Політолог Кирило Сазонов прокоментував ситуацію навколо голови Федерації футболу Києва Ігоря Кочетова.

Кирило Сазонов у своєму Фейсбук повідомив, що київська прокуратура займатиметься Ігорем Кочетовим. Функціонера звинувачують у нецільовій витраті 1,6 мільйона гривень. Нагадаємо, Виконком ФФУ призупинив повноваження Франкова, Кочетова та Бандурка.

"Перше – внутрішній конфлікт. На думку одного із заявників, конференція 17 грудня була нелегітимною, тому що на ній не було кворуму. Що не завадило Кочетову переобратися на новий термін. Тобто має місце зловживання службовим становищем. Друге – корупційна схема, в якій звинувачують голову федерації. Йдеться про нецільове використання коштів в розмірі 1,6 млн. гривень. Розповідають, що Кочетов відмовився надавати інспекції з ФФУ фінансову звітність про діяльність федерації футболу Києва, що викликало певні підозри про стан справ і фінансової діяльності цієї організації. Так що інтерес правоохоронців цілком логічний.

За моєю інформацією розслідуванням буде займатися Київська міська прокуратура, а кримінальні виробництва будуть об'єднані в одне провадження. Ну, слідчим видніше, а для нас головне – результат. Тому що спорт взагалі і футбол зокрема всі ми любимо, а корупцію – немає. І якщо у нас існують федерації, їх чесність і прозорість в роботі повинні бути абсолютними. Інакше це буде не спорт зовсім, а розпил з мєждусобойчиком", – написав Сазонов.