УКР РУС

Кочетов: У матчі "Іллічівець" – "Гірник-Спорт" були очевидні порушення принципів чесної гри

15 листопада 2016 Читать на русском

Голова Комітету з етики та чесної гри Федерації футболу України Ігор Кочетов повідомив "Футбол 24", що розпочато розслідування про можливий договірний характер матчу Першої ліги "Іллічівець" – "Гірник-Спорт" (3:1).

Він розповів, що буквально за 20-30 хвилин до початку цього матчу рання система виявлення, яка у нас моніторить всі доступні для неї ставки, показала певні ознаки того, що матч "Іллічівець" – "Гірник-Спорт" може бути зіграний з порушенням принципів fair play.

Кочетов зазначив, що спочатку були "аномальні" ставки на перемогу "Гірник-Спорту" в першому таймі і було поставлено 64 тисячі доларів, а з урахуванням того, що "Гірник-Спорт" сьогодні аутсайдер, а "Іллічівець" – лідер першості в Першій лізі, то це не могло не викликати підозри.

Вже на початку другого тайму, підкреслив Кочетов, різко почали прийматися ставки на перемогу "Іллічівця" і на те, що в цьому матчі буде забито більше 3 голів. За його словами, за другий тайм було поставлено близько 200 тисяч доларів.

"Переглянувши рух ставок, хід матчу, дії окремих футболістів, у нас були всі підстави розпочати розслідування. Ознаки того, що матч зіграний з порушеннями принципів чесної гри, для нас очевидний. До цього процесу підключилася Національна поліція, ми направили відповідні запити, експертна група приступила до перегляду відеозапису матчу. Тобто почалася звичайна робота, як ми завжди робимо, якщо у нас виникають підозри", – підкреслив голова комітету ФФУ з етики та чесної гри.

Президент "Гірник-Спорту": Нехай СБУ прослуховує телефони гравців і перевіряє рух грошей

А ви що думаєте з цього приводу? Напишіть в коментарях