УКР РУС

Кочетов: Ставки на велику перемогу "Волині" під час матчу проти "Металурга" збільшувалися на суттєву суму

30 листопада 2015 Читать на русском

Голова Комітету з етики та чесної гри ФФУ Ігор Кочетов прокоментував скандал, що виник в матчі 16-го туру української Прем'єр-ліги "Волинь" - "Металург".

"На перемогу "Волині" до початку матчу було поставлено 50 тисяч доларів. В процесі гри ці ставки почали збільшуватись ще на 500 тисяч гривень, а це приблизно дорівнює 20-25 тисячам доларів. Ставки збільшились на те, що "Волинь" переможе з різницею в 3 і більше голів. Такі ставки вважаються аномальними, оскільки в цей день грають й інші команди.

Я отримав цю інформацію від системи раннього виявлення підозрілих матчів, тому зателефонував офіцеру безпеки та директору матчу, щоб вони повідомили наставників команд про те, що хтось поставив велику суму на те, що в цьому матчі переможе "Волинь" з перевагою в більше ніж 3, а далі більше ніж в 5 м'ячів, і щоб вони звернули уваги на те, що цей матч може підпасти під підозру.

Тобто я виконав свою роботу лише для того, щоб тренери пильніше стежили за діями своїх футболістів. Пан Чанцев має розуміти, що це попередження зробили не для того, щоб його в чомусь звинуватити, а для того, щоб він більше звертав уваги на такі питання, не більше. Якщо він вважає, що Федерація футболу України уклала контракт з "Парі-матч", то він помиляється, оскільки з цією компанією уклала договір Прем'єр-ліга, і напевно про це він має знати.

Всі матчі, які викликають підозру в системи раннього виявлення, нами аналізуються, але далеко не всі ми відправляємо в КДК з певним вердиктом, тому ми зробимо нашу технічну роботу, подивимось і проаналізуємо, і лише після цього зможемо відповісти. В даному випадку жодних підозр ми не пред’являємо, ми лише говоримо про те, що на цей матч поставили аномально високі ставки, не більше. І я хочу, щоб тренери про це знали", - розповів Кочетов в ефірі програми "Великий футбол".

Нагадаємо, на післяматчевій прес-конференції наставник запоріжців повідомив про підозрілість поєдинку з волинянами.

До слова, сама гра завершилась рекордною розгромною перемогою підопічних Віталія Кварцяного.

Також додамо, що "Волинь" та "Металург" повторили рекорд результативності УПЛ.