УКР РУС

Кочетов: На грі "Шахтар" - "Сталь" з'явився банер, де в абревіатуру було вписано портрет Гітлера

6 листопада 2015 Читать на русском

Віце-президент ФФУ Ігор Кочетов розповів про те, як ФФУ збирається боротися з провокативними діями вболівальників, зокрема на матчі раунду плей-офф Євро-2016 між збірними України та Словенії.

"Нещодавно перший заступник голови Комітету з питань стадіонів та безпеки проведення змагань Іван Федоренко повернувся зі Львова, і я можу запевнити, що Федерація вже почала роботу з усіма структурами, що будуть задіяними на матчі Україна - Словенія.

Але багато чого буде залежати від правоохоронних органів. Приміром, ми маємо дані, що багато фаєрів проносять на стадіон дівчата. Просимо давати більше жінок-міліціонерів для особистого огляду. Оскільки не завжди ті йдуть назустріч.

Тому першочерговими завданнями бачу поліпшення якості догляду, недопущення можливості заздалегідь пронести на стадіон заборонені банери та предмети (а їх дуже багато, також і через продавців в торгових лотках).

Крім того, знаю, що місцева федерація працює з ультрас, які планують відвідати матч. Має бути професійний стюардинг, щоб розташування стюардів дозволило перекривати всі зони, плюс - добре налагоджена робота control room на стадіоні.

Наприклад, 19 вересня на стадіоні імені Баннікова відбувається матч "Шахтар" - "Сталь", і раптом на трибуні з'являється банер, де в абревіатуру вписано портрет Гітлера.

І протягом декількох хвилин цей банер висить. Навпроти стоїть камера каналу-транслятора. Добре, що цей банер помітили стюарди. Вони інформували офіцера безпеки клубу, який втрутився, і банер прибрали. Але ж він був піднятий", - сказав Кочетов.

Зазначимо, що нещодавно член виконкому ФФУ Артем Франков заявив, що на матчі однієї з українських команд фанати вивісили банер з Гітлером

Читайте також:
Представник УЄФА: Система безпеки на українських стадіонах безнадійно застаріла