УКР РУС

Кочетов: "Іллічівець" і "Гірник-Спорт" цілком "заслужили" право наступний сезон провести у Другій лізі

11 квітня 2017 Читать на русском

Колишній голова Комітету етики та чесної гри ФФУ Ігор Кочетов розповів "Футбол 24" про те, які справи передав новому голові Комітету етики та чесної гри ФФУ Франческо Баранці.

"Вчора я зустрічався з Франческо Баранкою і детально поінформував його про алгоритм розслідувань, який використовувався минулим складом Комітету при розгляді справ по матчах з фіксованим результатом, про інші напрямки діяльності Комітету, а також ознайомив його з тими справами, по яких з 12.12.2016 р. (обрання Баранки головою Комітету) розслідування були зупинені", – сказав Кочетов.

"В першу чергу, це справи по матчах "Іллічівець" – "Гірник-Спорт", "Миколаїв" – "Верес", "Буковина" – "Колос", "Арсенал" – "Верес", а також матеріали щодо "Металурга" (Запоріжжя). Частина зазначених справ передана Баранці для більш детального ознайомлення, інші справи будуть передані на його прохання в будь-який зручний для нього час.

Що стосується матчу "Іллічівець" – "Гірник-Спорт", ці клуби, на мою думку, цілком "заслужили" право наступний сезон провести у Другій лізі. І я думаю, що для нового складу Комітету рішення у цій справі буде лакмусовим папірцем у прояві професіоналізму і волі, тим більше, що сам Баранка назвав даний матч "кричущим договорняком", – сказав екс-голова Комітету етики.

Нагадаємо, що матч Першої ліги "Іллічівець" – "Гірник-Спорт" привернув до себе увагу через підозри в договірному характері.

Жабченко: Виявили чотирьох футболістів, які брали участь у договірному матчі

Севідов: Ставки на 250 тисяч доларів? Може, хтось просто не хоче бачити клуб з Донбасу в УПЛ?