УКР РУС

Кочетов: ФФУ має діяти для тих людей, які піднімають футбол на місцях

22 грудня 2014 Читать на русском

Очільник Федерації футболу Києва Ігор Кочетов підбив підсумок нещодавньому скандальному Конгресу ФФУ, на якому було прийнято рішення про перевибори президента Федерації футболу України.

"На XVI Конгресі ФФУ нарешті восторжествувала справедливість і з'явилася надія на відродження українського футболу, на прихід нових сил, на те, що буде приділено увагу регіональному футболу. Більшість делегатів не дозволили Анатолію Конькову на початку засідання порушити статутні норми, завдяки чому засідання пройшло в рамках правових норм ФІФА, УЄФА та ФФУ.

Столична федерація футболу і особисто я завжди мали свою позицію, яку впродовж довгих років не змінювали. Ми і зараз дотримуємося принципів справедливості, прозорості та поваги думки колег по футбольному цеху. Не сумніваюся, що склад ФФУ оновиться, прийдуть нові обличчя, буде змінено мислення колективних членів. Федерація футболу України, в першу чергу, повинна працювати для тих людей, які на місцях піднімають футбол. Нинішній Конгрес підтвердив, що в країні, яка вибрала демократичні та європейські цінності, не може бути по-іншому.

У найближчі дні Виконком Федерації футболу міста Києва збереться і прийме рішення провести протягом 60 днів конференцію, яка буде присвячена очищенню влади, а також переобранню керівника організації. Вибори у нас відбуваються виключно таємним голосуванням, тому, сподіваюся, переможе той кандидат, який представить найбільш якісну програму.

У мене немає і ніколи не було амбіцій балотуватися на пост президента ФФУ, але, думаю, ми висунемо гідну кандидатуру, про яку у встановлений період всі дізнаються. Зараз поки не можу сказати, кого саме. Своє майбутнє бачу виключно в київському футболі і буду надавати допомогу новому керівництву Федерації футболу України, яке, я не сумніваюся, оберуть 6 березня.

Чи можуть переобрати Анатолія Конькова? Думаю, що все буде демократично. Якщо він висуне свою кандидатуру на виборах президента ФФУ, то її також розглянуть делегати звітно-виборного Конгресу", - заявив Кочетов.