УКР РУС

Кобін: За півроку у "Металісті" отримав зарплатню лише раз

22 березня 2015 Читать на русском

Захисник "Металіста" Василь Кобін розповів про фінансове середовище у клубі.

"Чому 14 гравців відмовляються грати? Вже менше: Шарпар і Шуст розірвали контракти та перей­шли у "Волинь". Отож наразі 12 футболістів не бажають виступати, позаяк клуб не виплачує зарплатню та кошти на проживання, загалом, не дають нам будь-яких ресурсів для існування. Ми приходимо на тренування, працюємо. Проте заявили: "Поки не поч­нуть ліквідовувати заборгованість - на поле не вийдемо".

Жодних розмов не було, ніхто до нас не звертався. Інші умови нам також не пропонували. Ігор Рахаєв нічого не говорить, отож на цю тему не спілкуємося, тільки вітаємось на базі.

Чи в орендному договорі з "Металістом" зазначено, що клуб повинен у повному обсязі виплачувати зарплатню? Мій перехід і Сергія Болбата - одна із частин трансферу Азеведо в "Шахтар". Аби ця операція відбулася, харківський клуб узяв на себе зобов’язання - впродовж наступного року виконувати всі умови наших контрактів. Єдине: перед підписанням угод нам сказали, що премій не буде, лише зарплатня - ми погодилися. Натомість, виявляється, що вони і цього не роблять. Лише взяли гроші за Азеведо, й не платять обіцяне.

Я виконував свої обов’язки, але не бачу сенсу грати, коли мені не виплачують кровно зароблені. Така моя позиція. Із того часу, як перейшов у "Металіст", я отримав лише одну зарплатню. Зараз уже буде шостий місяць. Днями подаватиму документи для позову до Палати вирішення спорів", - розповів Кобін.