УКР РУС

Мессі пояснив, чому перейде в Інтер Маямі замість Барселони

7 червня 2023 Читать на русском

Ліонель Мессі дав велике інтерв'ю Mundo Deportivo, в якому розповів про французький період своєї кар'єри, а також про те, чому відмовився повертатися в Барселону.

"Я покинув Париж зі змішаними почуттями. Правда полягає в тому, що мій перший сезон у столиці Франції вийшов дуже важким, з різних причин. Другий сезон я б розділив на дві частини: перші півроку я почувався дуже добре, дуже комфортно в клубі, в місті, з сім'єю. Потім був чемпіонат світу, який, я думаю, залишив відбиток на кожній команді. Думаю, факт проведення ЧС-2022 взимку визначив весь сезон. Я чекав, що сезон закінчиться інакше. Це були два непрості для мене роки, але вони вже позаду.

Мессі оголосив свій новий клуб – чемпіон світу гратиме з українцем

"Барселона? Я дивився її матчі, згадував про неї і хотів бути з нею. Я часто спілкувався з Хаві – про різні матчі тощо. Ми багато стали спілкуватися відтоді як він став головним тренером.

Я був би дуже радий повернутися в Барсу. Але, з іншого боку, переживши те, що я пережив, я не хотів знову опинитися в тій ситуації, в якій уже побував. Я не хотів підписати контракт, а потім сидіти і чекати, що ж станеться. Не хотів ввіряти своє майбутнє в чужі руки. Я хотів ухвалити власне рішення, думаючи про себе, про свою сім'ю.

Я знаю, що Ла Ліга дала зелене світло на мій перехід, і що Барселона зуміла виправити проблеми. Але насправді у клубу ще є багато інших обов'язків, які тільки належить зробити. Я чув, що Барселоні довелося продавати гравців або знижувати їм зарплату – я не хотів проходити через це або брати на себе відповідальність за це. Мене вже звинувачували в багатьох речах, які не відповідали дійсності, коли я грав за Барселону, і я втомився від цього. Я не хотів знову через це проходити", – наводить слова Мессі Mundo Deportivo.