УКР РУС

Клуби УПЛ проголосували за формат: 11 із 12-ти клубів підтримали варіант з плей-офф

28 квітня 2017 Читать на русском
Автор: Сергій Горбаченко

Всі клуби УПЛ дали свою відповідь щодо формату чемпіонату на наступний сезон, один клуб не підтримав формат, який запропонувала Прем’єр-ліга.

Українська Прем’єр-ліга у вівторок відправила варіанти формату чемпіонату України на наступний сезон клубам ПЛ. До кінця четверга клуби мали дати свою відповідь стосовно нового формату.

За інформацією телеканалу "Футбол 1", проголосували всі клуби УПЛ, і керівництво Прем’єр-ліги вже має остаточні результати.

"Переважна більшість клубів підтримали цей формат. Не буду називати клуб, але скажу, що один клуб цей формат не підтримав, а план-календар на сезон підтримало десь 75% відсотків клубів", – розказав директор УПЛ Євген Дикий в ефірі каналу "Футбол 1".

Як і очікувалось, новий формат передбачає 12 команд. Турнір буде проводитись в 2 етапи. Як і в цьогорічному форматі, команди розподіляться на 2 шістки. Єдина зміна з цим сезоном – це поява матчів плей-офф в сезоні наступному, проте боротьба в очних зустрічах буде вестись не за Лігу Європи, а за місця в елітному дивізіоні – 12-та команда буде вилітати напряму до Першої ліги, а 11-та і 10-та команди будуть грати стикові матчі з 2-ю і 3-ю командами Першої ліги відповідно.

УПЛ оголосила остаточний формат чемпіонату України

, а також у Viber