УКР РУС

Клуби УПЛ готові до комбінованого проведення сезону в Україні та за кордоном – обговорюють два варіанти календаря

9 червня 2022 Читать на русском

Журналіст каналів "Футбол" Ігор Бурбас поділився інсайдом щодо місця розіграшу нового чемпіонату України.

"Клуби УПЛ готові взяти за основу комбінований варіант проведення сезону на територіях України й Польщі. Усі з розумінням ставляться до того, щоб надати лідерам можливість зберегти свої склади, та й в цілому не послаблювати чемпіонат неприїздом легіонерів. Це раз. А два – це логістичне питання, воно не менш важливе.

УПЛ визначилась з місцем проведення чемпіонату – два клуби прагнуть виключень для деяких матчів, – джерело

Усі – Шахтар, Динамо, СК Дніпро-1, Зоря та Ворскла – домашні євроматчі збираються грати у Польщі (на період воєнного стану міжнародні змагання в Україні проводити не є можливим). Відтак логічно, що командам, які відстоюють честь країни на євроарені, не варто ускладнювати життя кілометражами й кордонами. Навпаки – створити належні умови. Наприклад, надати їм право у тій самій Польщі приймати і суперників по внутрішньому чемпіонату. Але це лише на час єврокубкових виступів. Все зрозуміло і гуманно, правда ж?

На стадії обговорення є і інший варіант календаря. Це коли перше коло Шахтар, Динамо, СК Дніпро-1, Зоря та Ворскла умовно гратимуть між собою у Польщі. А згодом після завершення своїх єврокубків повернуться до України і завершать чемпіонат вдома. У принципі, ще вдосталь часу на затвердження усіх нюансів, включно із протоколом під час воєнного стану та містами проведення УПЛ. Стартує сезон 20-го серпня", – написав Бурбас у Telegram-каналі "BurBuzz".

Росія напала на Україну: перемога збірної в Лізі націй, Шахтар готовий ділитися грішми на своїх умовах (LIVE)