УКР РУС

Клуби мають право звертатись у суди, це не суперечить нормам ФІФА, – технічний директор Карпат Гордієнко

28 лютого 2018 Читать на русском

Технічний директор Карпат Тарас Горідєнко вважає, що ФІФА не забороняє клубам звертатися у суди загальної юрисдикції.

"Інформація про реєстрацію новачків Карпат на підставі запобіжних заходів, встановлених судом загальної юрисдикції, на час розгляду трудового спору клубу з його колишнім гравцем Володимиром Гудимою супроводжувався у ряді ЗМІ черговим вкидом феєрично-маніпулятивної брехні. Зокрема, про те, що нібито звернення до суду загальної юрисдикції "суперечить принципам ФІФА".

КДК завтра розгляне справу Гудими проти Карпат

Коротко, наочно – і назавжди. Просто показавши тут і зараз дійсні принципи ФІФА, як вони звучать у першоджерелах.

Стаття 22 Регламенту ФІФА зі Статусу і Трансферу Гравців ФІФА, котра встановлює повноваження органів ФІФА у питаннях вирішення спорів: "Не обмежуючи право будь-якого гравця чи клубу звертатися з позовом до цивільного суду у трудових спорах, ФІФА має компетенцію розглядати:..

Що саме компетентна розглядати ФІФА – при бажанні на дозвіллі кожен може собі перекласти сам.

У процесі спілкування з швейцарським правовим партнером ФК Карпати стосовно різних аспектів "Гудимагейту", найважче було пояснити, що ФФУ намагається карати клуб власне за звернення про захист інтересів до цивільного суду. Лише з третього разу до нього прийшло усвідомлення того, що у Європі ще є така футбольна асоціація та її дисциплінарні правила, у яких про фундаментальні у Європейському Союзі правові принципи вирішення трудових спорів не чули", – цитує Гордієнка офіційний сайт Карпат.

Нагадаємо, ще минулого року КДК ФФУ зобов'язав Карпати відкликати позов з цивільного суду. Через невиконання рішень з Карпат зняли 3 очки та заборонили проводити трансфери.