УКР РУС

Клуби АПЛ побили 2 історичні рекорди за трансферами

1 вересня 2017 Читать на русском

Команди англійської Прем'єр-ліги витратили рекордні суми за все трансферне вікно загалом і останній його день, зокрема.

За все літо 2017 року клуби АПЛ витратили на підсилення рекордні 1,4 мільярда фунтів, затьмаривши попереднє досягнення на рівні 1,165 млрд. Лише за дедлайн було залачено 210 млн фунтів, що на 55 мільйонів перевищує попередній рекорд.

Лідером за витратами передбачувано став Манчестер Сіті (215 млн фунтів). Челсі на фініші зробив відчайдушну спробу наздогнати суперника – завдяки трансферам Дзаппакости і Дрінквотера дотягнули до 192 млн фунтів. Евертон несподівано став 4-м (135,8), а ось Арсенал розташувався лише на 13-му місці (46,5).

Топ-10 найдорожчих трансферів літа 2017

Цікаво, що ледь не в останню мить зірвались ще кілька трансферів, які могли б збільшити рекордну вартість останнього дня трансферного вікна в рази. Алексіс Санчес, Вірджіл ван Дейк, Ріяд Марез, Тома Лемар, Дієго Коста і Рос Барклі залишились у своїх клубах, інформує BBC.

Філіппе Коутінью все ще може збільшити рекорд на як мінімум 100 мільйонів фунтів, якщо Ліверпуль здасться під натиском Барселони, позаяк в Іспанії можна здійснювати переходи до 1 вересня включно.