УКР РУС

Евертон знову має проблеми з фінансовим фейр-плей – клуб Миколенка порушив ліміт на сотні мільйонів фунтів

24 березня 2023 Читать на русском

Евертон підозрюють в порушеннях правил фінансового фейр-плей.

АПЛ направила до мерсисайдського клубу спеціальну комісію, яка покликана визначити, чи дійсно Евертон порушив правила фінансового фейр-плей. Як інформує ВВС, ймовірне порушення сталося наприкінці сезону 2021/22.

Миколенко зіпсував настрій резервісту Мудрику: відеоогляд матчу Челсі – Евертон – 2:2

Евертон відреагував на це рішення АПЛ заявою, в якій зазначено, що "клуб готовий рішуче захищати свою позицію" – "іриски" заперечують будь-які правопорушення, в яких їх підозрюють.

У березні 2022 року Евертон оголосив про збитки в розмірі 120,9 млн фунтів стерлінгів за сезон 2020/21. Це означало, що збитки за трирічний період склали 372 мільйони фунтів стерлінгів, що більш ніж утричі перевищує дозволені за правилами Прем'єр-ліги 105 мільйонів фунтів стерлінгів. Тоді клуб спробував звалити всю провину на пандемію Covid-19.

Минулого року Лідс і Бернлі написали в Прем'єр-лігу лист із проханням провести незалежне розслідування рахунків Евертона, хоча пізніше відмовилися від судового позову. Обидва клуби були проінформовані про те, що Евертон дотримується правил.

Цього сезону вболівальники "ірисок" масово протестували проти власника клубу Фархада Моширі та всього правління Евертона.

Фанати Челсі розлючені через Мудрика, новий клуб для форварда збірної України, перелом Миколенка вразив Англію