УКР РУС

Кльоп їде у Мюнхен за перемогою, а непереможна "Борусія" грає вдома. Анонс 10 туру Бундесліги

31 жовтня 2014 Читать на русском

Мінімум два протистояння повинні стати окрасою цього туру.

"Шальке" - "Ауґсбурґ"

"Кобальтових" від "Ауґсбурґа" віддаляють три позиції, хоч і очкова різниця між суперниками становить лише очко. Пора просуватись до вершин турнірної таблиці. Допомогти у цьому зможе насамперед Клас-Ян Хюнтелар, адже голландський форвард у 5 поєдинках проти Ауґсбурґа" забив 5 голів.

Гості можуть шукати талісмана для перемоги в особі Ніколи Джурджіча, який другого лютого 2013 року забив переможний  гол за "Ґройтер" саме у ворота "кобальтових".  То був його перший гол у Бундеслізі.

"Майнц" - "Вердер"

У минулому турі "05-і" зазнали першої поразки у чемпіонаті. Тепер напрошується запитання: Чи зуміє "Майнц" належним чином відреагувати на цей удар і повернутись у переможну колію?

Аутсайдер першості після поразки від "Кельна" посадив на тренерський трон українця Віктора Скрипника. Разом з помічником українця Торстеном Фрінгсом у лавах "музикантів" великі сподівання на першу перемогу у чемпіонаті. Генеральна репетиція у Кубку Німеччини вдалась.

"Гановер" - "Айнтрахт"

Команда з Нижньої Саксонії грає з перемінним успіхом. Після впевненої перемоги у першості над "Борусією Д" "Гановер" програв у Кубку Німеччини представнику другої ліги "Аалєну". Тайфуну Коркуту не вдаєтся стабілізувати гру своїх підопічних.

Для "орлів" також у цьому поєдинку слід відповісти на питання: Рухаємося вниз чи вгору? У разі перемоги "Айнрахт" наблизиться до місць у Лізі Європи. Натомість поразка змусить понизити висоту польоту до зони вильоту. У двох останніх іграх (4:5 і кубковій 1:2) "орлам" забракло духу.

"Штутґарт" - "Вольфсбурґ"

Треті від зони вильоту проти третіх згори. На що сподіватися  швабам у цій грі? Шукати фартового у складі. Ним може виявитися Філіп Костіч. Після його подачі кутового Даніель Шваб забив єдиний гол у грі з "Гановером", а у Франкфурті штрафний у виконанні Костіча призвів до переможного гола Крістіана Ґентнера (5:4).

"Вовки", натомість, рватимуться у бій з бажанням здобути три очка. У цьому задумі їм також можуть допомогти фартові. І такі є. Бельгієць Кевін де Бруйне виграв обидві свої гри у Штутґарті (4:1 з "Вердером" і 2:1 з "Вольфсбурґом"). У кожному з трьох поєдинків зі швабами Де Бруйне забив гол.

"Гамбурґ" - "Байєр"
Незначне покращення після приходу на тренерський місток Джо Цінбауера розчинилось. Після очкових здобутків з грандами (перемоги над "Борусією Д" та 0:0 з "Баварією) на "ромбів" посипались винятково поразки. У Кубку "Гамбурґ" серед тижня провчила "Баварія".

"Байєр" уник ганьби у Кубку завдяки трьом взятим пенальті від Бернда Лєно. У Бундеслізі "фармацевти" після перемоги над "Шальке" знову посягають на місця у Лізі чемпіонів. Чи дозволить рух угору  нещасний "Гамбурґ"?

"Баварія" - "Борусія Д"

У минулому турі чемпіони Німеччини зуміли відстояти чотириочкову перевагу над "лошаками", проте нульова нічия свідчить про наявність слабих місць у футбольній ієрархії Гвардіоли. Все ж проти теперішньої "Борусії Д"  мюнхенська команда виглядає явним фаворитом.

Посеред тижня - потужні, а на вихідних - слабаки. Цю традицію Юрґен Кльоп неодмінно хоче зламати. Після 3:0 у Кубку у поєдинку зі "Санкт-Паулі" повинні ж нарешті приплисти очки і у першості. Можливо цьому сприятиме освідчення прихильниці "джмелів" у Гамбурзі. Чи буде все таки п'ята поспіль у першості поразка?
 
"Борусія М" - "Хофенхайм"
"Борусія" не програє вже 16 офіційних матчів. Після дивовижних 0:0 з "Баварією", які таки мали перетворитись на перемогу, була звитяга у кубковому протистоянні з "Айнтрахтом". Постійна ротація складу не псує гру "лошаків" і дає результат.

Підопічні Маркуса Ґіздоля також на ходу і ще не мають поразок у першості. Посеред тижня "Хофенхайм" впевнено здолав "Франкфурт" у Кубку, а перед тим була мінімальна перемога у першості над "Падерборном". Цей поєдинок напевне не менш цікавий за гру "Баварії" і "Борусії Д".

"Кельн" - "Фрайбурґ"

Незважаючи на важкий прохід "Дуйсбурґа" у Кубку Німеччини, "цапи" на ходу у першості. Після перемог над "Борусією Д" та "Вердером" господарям кортить здобути три очка у грі з "Фрайбурґом".

Гості приїхали у Кельн за першою перемогою у першості. Стимулом може бути виступ у Кубку, де ударна сила "вільномістян" Адмір Мехмеді знову забив.

"Падерборн" - "Герта"

"Падерборн" тримається серед еліти - 12 очок і 9 місце. У попередньому турі новачка не знітив пропущений гол від "Хофенхайма". Підопічні Андре Брайтенрайтера після того продемонстрували волю до боротьби і могли привезти очко.

Якщо "Герта" не зрадить традиції, то після 3:0 з "Гамбургом" повинна бути поразка у Падерборні. Берлінська команда провела за таким сценарієм останні 5 матчів у першості. Не додасть впевненості гостям і поразка у Кубку Німеччини від "Армінії".