УКР РУС

Клімкін: Не раджу українцям їхати на ЧС-2018

16 березня 2018 Читать на русском

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін в інтерв'ю ВВС розповів про ставлення до проведення чемпіонату світу в Російській Федерації.

"Я вважаю, що така Росія, як сьогодні, не заслуговує чемпіонат світу з футболу. Ця подія, з точки зору того, скільки його дивиться людина – це більше, ніж Олімпіада. Ніщо не викликає такої уваги. Я теж футбольний уболівальник. Але Росія цього не заслуговує. Перенести цей чемпіонат логістично майже неможливо. Я не можу закликати федерації приймати якісь рішення. Але ми можемо закликати політиків різних країн бойкотувати чемпіонат і туди не їздити. Ми вже це зробили і будемо робити далі.

У ФІФА почалась паніка в зв'язку з можливим бойкотом ЧС-2018

Також ми можемо закликати фанатів висловити свою позицію. Моя рекомендація – туди не збиратися. Проти українців там постійно працюють російські спецслужби, зокрема ФСБ. Якщо ти збираєшся туди, то повинен розуміти ситуацію з безпекою. Тому я не вважаю, що українці, які туди поїдуть, будуть відчувати себе в безпеці, і не раджу їм туди їхати", – сказав Клімкін в інтерв'ю BBC.

Блаттер: ЧС-2018 в Росії вже ніхто не скасує