УКР РУС

Кияни здобувають Кубок України. "Динамо" - "Шахтар" - 2:1

16 травня 2014 Читать на русском

У Полтаві на стадіоні "Ворскла" імені Олексія Бутовського визначився переможець Кубка України сезону 2013-2014 років.

Протистояння між київським "Динамо" та донецьким "Шахтарем" завершилося перемогою підопічних Сергія Реброва з рахунком 2:1.

Команди взялися за справу із перших хвилин поєдинку. Кияни діяли більш організовано та намагалися контролювати м'яч. Натомість “Шахтар” розпочав цей матч якось невпевнено, хоч досить швидко зумів вирівняти гру.

Підопічні Сергія Реброва у першому таймі дуже багато сил віддавали атаці, але відкрити рахунок ніяк не вдавалося. Та на 40 хвилині зустрічі усі намагання “біло-синіх” дали результат. Постійний тиск на ворота П'ятова таки дозволив киянам пробити захист “гірників”. Кучер відзначився автоголом. Через кілька хвилини “Динамо” реалізувало ще одне стандартне положення. Віда після подачі зі штрафного переправив м'яч у сітку. Відтак на перерву підопічні Сергія Реброва пішли з перевагою у два голи, що дозволило дещо змінити тактику на другу половину зустрічі.

Після відпочинку гра на полі змінилася на користь донецької команди. “Шахтар” заволодів ініціативою й намагався врятувати цей матч, адже ситуація вимагала швидких та рішучих дій. “Гірники” були досить цікавими та креативними в атаці, адже завдали чимало проблем “Динамо”. Досить часто у гру вступав Олександр Шовковський, якому доводилося рятувати свою команду. На 59 хвилині інтригу у протистоянні відновив Коста. Рахунок став 2:1, і це означало, що все ще може змінитися.

Гра проходила на зустрічних курсах, і вже у заключні хвилини у гравців почали здавати нерви, що переросло у масову штовханину. Але суддя вилучив Ярмоленка та Ракицького, показав ще кілька жовтих карток та вгамував емоції футболістів.

У підсумку поєдинок завершився перемогою 2:1 на користь киян, які здобули 10 Кубок України у своїй історії та хоча б якось врятували цей провальний сезон.

Склади команд:

"Динамо": 1.Шовковский (К), 2.Сільва, 4.Велозу, 6.Драговіч, 7.Ленс, 10.Ярмоленко, 19.Гармаш, 24.Віда, 27.Макаренко, 85.Мбокані, 90.Беланда.
Запасні: 23.Рибка, 3.Селин, 5.Вукоєвіч, 9.Безус, 11.Ідейє, 16.Сидорчук, 45.Калитвинцев.

"Шахтар": 30.П'ятов, 5.Кучер, 6.Сепаненко, 8.Фред, 9.Адріано, 10.Бернард, 13.Шевчук, 20.Коста, 29.Тейшейра, 33.Срна (К), 44.Ракицький.
Запасні: 32.Каніболоцький, 3.Хюбшман, 11.Едуардо, 17.Фернандо, 31.Ісмаїлі, 38.Кривцов, 89.Дентинью.

"Динамо" - "Шахтар" - 2:1

Голи: 1:0 - Кучер (40, автогол), 2:0 - Віда (42) 2:1 - Коста (59)

"Динамо" - "Шахтар" онлайн трансляція матчу.