УКР РУС

Китай U-20 зі скандалом призупинив виступи в чемпіонаті Німеччини після першого ж матчу

24 листопада 2017 Читать на русском

Молодіжна збірна Китаю може більше не зіграти у німецькому чемпіонаті через поведінку вболівальників на її дебютному матчі.

У червні 2017 року Китай U-20 домовився про участь у 4-му дивізіоні Німеччини (Регіональна ліга Південний Захід), що стало справжньою несподіванкою для багатьох.

Тевес: Китаю не вистачить і 50 років, щоб досягти рівня європейського футболу

Минулої суботи, 18 листопада китайська молодіжка зіграла перший із 16 запланованих матчів, але добром це не завершилось. Гру, на яку завітали 400 вболівальників, 5 каналів і 25 репортерів, навіть було перервано на 25 хвилин. Китайці не хотіли грати, побачивши прапори і гасла 6-х прихильників незалежності Тибету. Тільки після того, як їх зірвали, матч відновився. Однак демонстранти обіцяли нові протести на наступних іграх.

У підсумку молодіжна збірна Китаю програла аутсайдеру 4-ї ліги Шотт Майнц 0:3. Офіційний сайт китайської федерації футболу повідомив про те, що їхня команда U-20 більше не збирається грати в чемпіонаті Німеччини. Німецький футбольний союз наразі переніс 3 матчі китайської молодіжки, які були заплановані на кінець 2017 року, інформує AFP. Остаточне рішення дві федерації ухвалять у січні 2018-го.

Китай керує Тибетом з 1950-х років. Цю державу звинувачують у викоріненні буддистської культури через політичні та релігійні репресії. Китай заперечує утиски і акцентує на економічному зростанні тибетського регіону.

Алекс Тейшейра може повернутись в Європу вже взимку – Інтер чекає