УКР РУС

Кіндзерський: Пропонували, щоб я за стадіон "Сільмаш" заплатив 2 мільйони хабара

23 травня 2015 Читать на русском

Екс-власник ФК "Львів" Юрій Кіндзерський розповів про те, як він разом із "Карпатами" ділив стадіон "Україна".

"Ох, це була подія - дві львівські команди в УПЛ. Засідання міської ради, все урочисто, привітання, нагороди, шампанське на балконі мерії. А я виходжу до мікрофона і питаю: нам далі в Добромилі грати? Відповідають: ні-ні, вам пощастило, в "Карпат" якраз закінчився договір оренди. Раптом з’ясувалося, що можуть грати дві команди, поле витримає. Я погодився, щоб "Карпати" взяли стадіон на себе - вони краще знали, що до чого, і мали все необхідне для догляду газону і стадіону. А ми пообіцяли компенсувати половину витрат. Але коли "Карпати" почали нам присилати рахунки, ця половина, з’ясувалось, шалені гроші коштує. В мене було таке враження, що я з "Міланом" ділю "Сан-Сіро", - каже Кіндзерський.

"Наче відкритої війни з Димінським не було, на словах взагалі все було чудово. Але ми непогано грали, в нас з’явились вболівальники. І почали траплятись дивні речі. Йде матч, стадіон повний, а в касі - 4 тисячі гривень. Це ж "Карпати" охороною стадіону займались, і просто відкривали ворота - пускали людей безкоштовно. З одного боку, шкода - втрачаєш гроші. А з іншої, думаю, ну і супер - зате багато людей ходить на матчі твоєї команди. Ми в якийсь період займали 4-5 місця по відвідуваності.

В таких умовах ми зіграли перше коло. А на друге не змогли домовитись. Знову почались розмови про газон - чомусь саме ми його знищували, а "Карпати" ніби там і не грали. Я зрозумів, що треба щось робити. Намагався стадіон "Сокіл" відновити, 600 тисяч доларів вклали в проект, хоча там нереально зробити повноцінну арену, місця довкола не вистачає. Стадіон "Сільмаш" мені пропонували, але хотіли, щоб я заплатив 2 мільйони хабара. Два мільйони за це пасовище!

В результаті, вирішив дочекатися, коли збудують арену до ЄВРО-2012 - сподівався ж, що це станеться в 2010 році, а не за кілька місяців до чемпіонату. І вирішив, що поки пограємо сезон-два в Добромилі", - додав екс-президент ФК "Львів".