УКР РУС

Кернозенко: На історичних відеокадрах є момент моєї радості після голу Шевченка у ворота Росії

2 травня 2017 Читать на русском

Колишній воротар збірної України В'ячеслав Кернозенко згадав про свій дебют за "синьо-жовтих" та про емоції від матчу зі збірною Росії у 1999 році.

– Ви пам'ятаєте, коли вас вперше викликали до збірної України?

– Так, це було в 1997 році – перед матчем плей-офф проти Хорватії. Тоді Ілля Близнюк отримав травму, і мене запросили. Думаю, там свою роль зіграв фактор моєї столичної прописки. До поєдинку залишалося кілька днів, з усіх кандидатів я як киянин був найближче до національної команди, тому мене, мабуть, і покликали.

– У вас теж не було ігрової практики...

– В тому то й справа. Може, це було й не зовсім правильно, але рішення тоді приймав Михайло Михайлов – тренер воротарів. Всі ці виклики в збірну я сприймав як аванс, так як виступав за "Динамо-2" в Першій лізі.

– Найбільш пам'ятний матч у ролі запасного – гра в Росії?

– Абсолютно вірно. Навіть на історичних відеокадрах відображено момент моєї радості після удару зі штрафного у виконанні Андрія Шевченка. Це були круті емоції!

– Доля, вважаю, віддячила вам за терпіння, адже не кожному вдається дебютувати за збірну в матчі з родоначальниками футболу. Пам'ятайте виїзну гру з англійцями?

– Безумовно, для мене це стало великою подією. Тим більше що це був останній поєдинок ще на тому, старому "Уемблі". Як не запам'ятати Скоулза, Бекхема, Адамса і інших? Два пропущених м'ячі теж залишилися в пам'яті, але там були і хороші моменти. Все запам'яталося – з ким я грав, проти кого я грав і за яку країну я грав.

Як збірна України провела перший матч у своїй історії. Топ-30 фото "старої школи"

, а також у Viber