УКР РУС

Керницький розкритикував ФФУ та українські спортивні канали

16 січня 2016 Читать на русском

Генеральний директор "Чорноморця" Сергій Керницький прокоментував можливу зміну формату української Прем'єр-ліги.

"Від нашого клубу є представник в робочій групі. Вони активно працюють, але є багато питань. Наприклад, моя особиста думка - ми повинні зберегти 16 команд. А поки звучить 12. І при цьому сюди ще втрутилися телетранслятори, які розповідають, що чемпіонат для шістнадцяти команд їх не влаштовує. Але з іншого боку нещодавно з'явилась інформація, що один з наших каналів платить дуже пристойні гроші за показ матчів англійської Прем'єр-ліги, вкладаючи туди гроші, а не в український футбол. Також вони платять за іспанський футбол, за Бундеслігу.

Дайте ці гроші на український чемпіонат - він буде сильнішим. Адже порівняти, що нам дають транслятори в порівнянні з тими цифрами, які платяться там - це небо і земля. У нас населення країни складає 50 мільйонів осіб. У нас має бути 16 і більше команд.

Ця економічна ситуація, яка тисне зокрема і на нас, але для цього існує Федерація футболу. Вона повинна розробити механізм підтримки клубів: їх збереження і виживання. Якщо в Італії клуб заявляє про банкрутство, то його Федерація підтримує. У нас в подібному становищі перебуває клуб із Запоріжжя: вболівальники збираються, влада міста, але...", - розповів Керницький в інтерв'ю Медіа-Інформу.

Нагадаємо, робоча група розіслала клубам УПЛ 3 варіанти формату чемпіонату України.

Читайте також:
ФФУ вже не знає, як знайти аргументи, щоб деякі клуби не позбавити ліцензії, - Палкін

Олександр Шуфрич: Канали не настільки багато платять, що можуть диктувати умови