УКР РУС

Кендзьора: Одна справа – читати в польських медіа про Україну і зовсім інша – самому все побачити

9 жовтня 2018 Читать на русском

Польський захисник київського Динамо Томаш Кендзьора розповів про своє життя у Києві та різницю між чемпіонатами України та Польщі.

"У Києві мені дуже добре. Я приємно здивований цим містом, тому що раніше у мене була інша картина. Одна справа – читати в польських медіа про Україну та життя людей в цій країні і зовсім інша – самому все побачити. Я ніколи не зустрічав поганого ставлення до поляків.

Кендзьора, Кадар та Піваріч отримали виклик у збірні

Це дуже безпечне місто. Я живу в його центрі, вже подивився всі визначні місця та пам'ятки. У мене немає проблем з комунікацією. Я знаю російську, тут цього достатньо.

Різниця між чемпіонатами? У Польщі краща організація, "обгортка" ліги. Телебачення і ЗМІ в цілому відмінно справляються. З іншого боку, спортивний рівень в Україні безумовно вищий: є кращі команди і гравці з відмінним рівнем майстерності. Я не шкодую, що приїхав сюди.

КДК ФФУ оштрафував Динамо та відсторонив Суркіса на 3 матчі після дербі з Арсеналом-Київ

Для нас найважливіші матчі в лізі – це, звичайно, поєдинки з Шахтарем. Це українське дербі, в них завжди є така "невеличка війна". Це протистояння можна відчути не тільки на полі, але і на трибунах", – цитує Кендзьору Sportdziennik.pl.