УКР РУС

КДК ФФУ зняв із молодіжки "Олімпіка" 6 очок

3 вересня 2015 Читать на русском

Відбулося засідання Контрольно-дисциплінарного комітету ФФУ, на якому було розглянуто заяви Комітету з етики та чесної гри по п’яти матчах.

Матч чемпіонату України першої ліги 16 листопада 2014 року між командами ФК "Нива" (Тернопіль) – ФК "Тернопіль" (Тернопіль) і матчі чемпіонату України молодіжної першості (U-21) 07 березня 2015 року між командами ФК "Карпати" Львів – ФК "Олімпік" Донецьк та 24 квітня 2015 року між командами ФК "Олімпік" (Донецьк) – ФК "Динамо" (Київ) визнані, як такі, що відбулися із вчиненням дій з маніпулювання результатом матчу.

У результаті, до порушників застосовані наступні дисциплінарні санкції: ФК "Олімпік" (Донецьк) позбавлений шести турнірних очок у чемпіонаті України з футболу серед команд молодіжної першості (U-21) сезону 2015/2016 рр. та зобов’язаний сплатити обов’язковий грошовий внесок у розмірі 200 000 (двісті тисяч) гривень, ФК "Тернопіль" (Тернопіль) і ФК "Нива" (Тернопіль) позбавлені по три турнірних очки у чемпіонаті України з футболу серед команд першої ліги сезону 2015/2016 рр. та зобов’язані сплатити обов’язкові грошові внески у розмірі 100 000 (сто тисяч) гривень кожний.

Також у зв’язку з недостатньою обґрунтованістю КДК ФФУ повернув до Комітету з етики чесної гри ФФУ матеріали справ по матчу чемпіонату України першої ліги 31 травня 2014 року між командами ПФК "Олександрія" (Олександрія) – МФК "Миколаїв" (Миколаїв)  та матчу чемпіонату України Прем’єр-ліги 17 травня 2015 року між командами ФК "Олімпік" (Донецьк) – ФК "Металіст" (Харків).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що КДК ФФУ закрив справу щодо договірного характеру матчу "Олімпік" - "Металіст".