УКР РУС

КДК ФФУ закрив справу щодо скандального епізоду Калініч - Степаненко

21 листопада 2014 Читать на русском

Сьогодні відбулося чергове засідання КДК ФФУ, під час якого прийняли остаточне рішення щодо епізоду між Тарасом Степаненком та Ніколою Калінічем, який відбувся у матчі "Шахтар" - "Дніпро".

У своєму додатковому рапорті арбітр матчу А. Абдула зазначив наступне (цитата): "На 43-й хвилині гравець команди "Шахтар" Т. Степаненко порушив правила гри, затримавши суперника Н. Калініча двома руками, після чого обидва гравці впали на газон. Перебуваючи в безпосередній близькості від ігрового моменту і добре контролюючи цей епізод, я бачив, що з боку гравця команди "Дніпро" не було неправомірних дій руками по відношенню до гравця "Шахтаря".

Я зафіксував порушення правил з боку Т. Степаненко, після чого команда "Дніпро" швидко ввела м'яч у гру. Після цього я побачив, що у гравця "Шахтаря" на обличчі з'явилася кров, і я відразу зупинив гру для надання медичної допомоги. Оскільки гра була зупинена, коли м'яч перебував у грі, після надання допомоги я відновив матч спірним м'ячем".

Таким чином, розгляд даного епізоду не відноситься до компетенції КДК, визначеної статтею 60 Дисциплінарних правил ФФУ, повідомляє офіційний сайт Федерації футболу України.