УКР РУС

Казахстан з шедевром вирвав сенсаційну перемогу над Данією – "новий Холанд" очолив список бомбардирів відбору Євро-2024

26 березня 2023 Читать на русском

Казахстан вдома переграв Данію (3:2) в рамках кваліфікації на чемпіонат Європи.

Євро-2024, кваліфікація

Казахстан – Данія – 3:2

Голи: Зайнутдінов, 73 (пен), Тагиберген, 86, Аймбетов, 89 – Хьойлунд, 21, 36

Расмус Хьойлунд у першому матчі відбору оформив хет-трик у ворота Фінляндії, а сьогодні відзначився дублем на полі Казахстану. "Новий Холанд", як його охрестили за манеру гри та гольове чуття, забив два ще в першому таймі. Расмус спершу відгукнувся на дальній пас К'яера та перекинув голкіпера, а потім зіграв на добиванні після хаосу в чужому штрафному. У Хьойлунда 5 голів у кваліфікації, він лідер бомбардирських перегонів.

Франція знищила Нідерланди – рекордний за швидкістю розгром, дубль Мбаппе в ролі капітана та геройство Меньяна в фіналі

Однак цього Данії виявилося мало для перемоги. Гості провалили кінцівку зустрічі та дивом програли. За 20 хвилин до фінального свистка казахи скоротили відставання завдяки пенальті – забив Зайнутдінов. Продовжив камбек Тагиберген. Капітан Казахстану пальнув здалеку під поперечину в стилі Маліновського і зрівняв рахунок. На останніх хвилинах господарі вирвали сенсаційну перемогу! Аймбетов замкнув подачу на дальню стійку!

Казахстан набрав перші три очки у кваліфікації та піднявся на 4 місце групи. У Данії стільки ж балів, але півфіналісти Євро-2020 йдуть другими завдяки кращій різниці голів.