УКР РУС

Кавані та Гамшік завдають першої поразки Конте! "Ювентус" - "Наполі" - 0:2. ВІДЕО

21 травня 2012 Читать на русском

Футбольний сезон в Італії завершився фінальним протистоянням Кубку країни, у якому зійшлися "Ювентус" та "Наполі". Фінал підтвердив перевагу Неаполя, а отже саме "Наполі" Вальтера Маццарі- володар Кубка Італії 2012.

Перед стартом сезону багато хто сподівався, що саме неаполітанці зможуть скласти гідну конкуренцію “Мілану” і, можливо, здобудуть Скудетто. А от до шансів “Старої синьйори” на чемпіонство ставилися доволі скептично. Та час, а вірніше відстань у 38 турів довели, що “Ювентус” Конте, граючи в академічний футбол, таки заслужив на право бути першим. Тепер же перемога в Кубку Італії могла дозволити туринцям приєднатися до дортмундської “Борусії” - яка таки стала єдиною в цьому сезоні команді з ТОП-5 чемпіонатів, яка оформила золотий дубль. Цікаво, що з усіх італійських команд найбільше разів Кубок країни вигравав саме “Ювентус” - дев'ять разів, алет цього разу довелось визнати вищість і силу Неаполя.

Навіть попри те, що у цьому сезоні "Наполі" просто нехтували матчами Серії А (через невелику лаву запасних ставку зробили на Лігу чемпіонів), за три тури до завершення чемпіонату вони все-одно були третіми у турнірній таблиці. От тільки в підсумку підопічні Маццарі фінішували на п'ятій сходинці, яка, зрештою, дала їм путівку у Лігу Європи. Таким чином перемога у Кубку для неаполітанців “з європейської точки зору” не була вирішальною, та самим собі їм дуже вже хотілося прикрасити сезон перемогою у турнірі. Адже останній трофей “Наполі” датується ще 1991 роком, коли вони здобули Суперкубок країни. Що ж до Кубка Італії, то востаннє він підкорювався команді з півдня ще у 1987 році — втретє в історії команди. І ось настав час четвертого тріумфу. Як же радів їй після матчу президент команди Ауреліор де Лаурентіс. Йому дуже б хотілося, щоб за цією перемогою посипались наступні тріумфи - в місцевій вищій лізі та, чому б ні, в єврокубкових турнірах (зокрема, в наступному сезоні цілком ймовірна звитяга в Лізі Європи).

Класну і цілком закономірну перемогу для "Наполі" здобули точні постріли Ель Матадора кавані з пенальті та Марека Гамшіка з контратаки. По грі "Ювентус" програв цей римський матч цілком і повністю. Команда зазнала першої поразки за каденції Антоніо Конте, який здобув титул чемпіона без жодної поразки у 38-ми матчах Серії А. А ось цього недільного вечора на "Стадіо Олімпіко" команда Вальтера Маццарі виявилась значно потужнішою та краще готовішою. Ви тільки подивіться на цих божевільних південних фанатаів, які ледве не роздерли Есекієля Лавессі на шматки від радощів. Добре, що Кавані вдалось втекти. Неаполь феєрить, Неаполь святкує, Неаполь просто - найкращий. У неділю, 20 травня, яка плавно переростає у понеділок.

Детальніше ж про матч Вам розповість онлайн-трансляція “Ювентус” - “Наполі”.

“Ювентус” - “Наполі” - 0:2 (0:0)

Гол: Кавані, 63 (пен.), Гамшік, 83

Попередження: Сторарі, Маркізіо, Боррьєлло - де Санктіс, Каннаваро, Джемаїлі

Вилучення: Квальярелла, 90