УКР РУС

Каталонські туристи в Леверкузені. Білоруси їдуть підкорювати "вічне місто". Ліга чемпіонів. Група Е. Анонс

9 грудня 2015 Читать на русском

а

"Байєр" - "Барселона"

9 грудня. 21:45. Леверкузен, стадіон "БайАрена".

Арбітр: Марк Клаттенбург (Англія)

Не зіграють: Єдвай (бедро), Син Ву Рю (гомілкостоп), Л.Бендер (гомілкостоп) – Дуглас (стопа), Рафінья (коліно), Дані Алвес (дискваліфікація).

Під питанням: Матьє (стегно), Серхі Роберто (гомілкостоп) – обидвоє "Барселона"

"Барселона", на відміну від "Байєра", вже вирішила завдання по виходу в 1/8 Ліги чемпіонів. Комфортний відрив і перше місце в групі дозволяють каталонцям розслабитися і пакувати валізи в Леверкузен, як в туристичну путівку. У чемпіонаті, незважаючи на останню нічию з Валенсією (1:1), "Барселона" одноосібно лідирує. Луїс Енріке може поберегти лідерів для наступного матчу з "Депортіво", але розраховувати на обширну ротацію в Леверкузені теж не варто. Швидше за все, наставник почне матч "основою", а зробивши результат, дасть відпочинок кільком ключовим гравцям.

"Леверкузен" має рівну кількість очок з "Ромою", але суперники, проти яких належить зіграти, м'яко кажучи, мають відмінність в класі. Якщо "Ромі" слід взяти три очки, хоч і з непоступливим, але скромним БАТЕ, то "Байєр" буде змагатися з "футбольним алігатором", який йде на запах крові і не відпустить свого. Травма основного опорника Ларса Бендера теж додає головного болю Рогеру Шмідту. Наставнику варто гарненько подумати, чим здивувати "Барселону" в центрі поля.

"Рома" - БАТЕ

9 грудня. 21:45. Рим, стадіон "Олімпіко".

Арбітр: Мартін Аткінсон (Англія)

Не зіграють: Капрадоссі (коліно), Салах (гомілкостоп, Тотті (стегно) – всі "Рома".

Під питанням: Жервінью (стегно)

 

"Рома" "має зуб" на команду з Борисова. Матч в Білорусі навряд чи можна назвати успішним для римлян, які лише зуміли відіграти два м'ячі, уникнувши розгрому (3:2). Якщо хтось з італійців сумнівався у здібностях білорусів перед виїзним матчем, то цього разу "Рома" чекатиме на БАТЕ у всеозброєнні. Римська дружина має шанс прорватися в плей-офф Ліги чемпіонів з 2-го місця і кращого шансу, ніж у домашньому матчі, у них вже не буде.

Білоруси не стали "хлопчиками для побиття" в групі, як могли сподіватися суперники. Команда показала свій характер і зараз має шанс зробити собі подарунок на Новий рік у вигляді путівки в Лігу Європи. Олександр Єрмакович буде налаштовувати підопічних на бойовий матч в Римі і не можна сказати, що в цьому матчі БАТЕ однозначно приречений на поразку.