УКР РУС

Каталонське дербі, виїзд Коноплянки за першою перемогою та "Реал" проти "Валенсії". Анонс 18 туру Прімери

2 січня 2016 Читать на русском

Новорічний тур чемпіонату Іспанії подарує декілька захопливих протистоянь, серед яких виділяється битва на "Местальї".

Відкривати перший тур в новому році випала нагода чинним чемпіонам світу та лідеру Прімери "Барселоні", яка на "Корнелія ель Прат" протистоятиме "Еспаньйолу" в рамках каталонського дербі. Команда Луїса Енріке не втрачає очок зі своїм принциповим суперником ось уже 7 матчів поспіль і, безумовно, хоче продовжити переможну серію, адже "Атлетіко", який ділить з "блаугранас" лідерство, у будь-який момент готовий посунути "Гордість Каталонії" з вершини турнірної таблиці.

"Матрацники", до слова, у цьому турі навряд чи втратять очки, оскільки прийматимуть на "Кальдероні" останню команду чемпіонату Іспанії - "Леванте". Втім, на легку прогулянку підопічним Сімеоне сподіватися також не варто, адже "жабенята регулярно дають бій "Атлетіко", перемігши у двох з останніх чотирьох матчів між цими командами.

На "Севілью" очікує непростий виїзд у Гранаду до команди з однойменного міста. Підопічним Рамона Сандоваля будь-що потрібно набирати очки, адже після двох поразок поспіль вони опинилися в зоні вильоту. Втім, ці самі залікові бали неабияк необхідні і Коноплянці з компанією, які продовжують мріяти про Лігу чемпіонів. Наразі "рохібланкос" посідають 8 сходинку і відстають від четвертого у таблиці "Вільяреала" на 7 пунктів. У минулому сезоні команда Емері не змогла перемогти на "Нуево лос Карменес", розписавши результативну нічию (1:1), а в нинішній першості, що цікаво, ще жодного разу не тріумфувала на виїзді. 

Досить цікава гра відбудеться на "Ріасорі", де "Депортіво" прийматиме "Вільяреал". Ла-корунці, які посідають 6 місце, відстають від "жовтої субмарини" на 6 очок. Відтак, у випадку перемоги команда екс-"карпатівця" Лукаса Переса зможе впритул наблизитись до зони Ліги чемпіонів. Відзначимо, що Лукас із 12 м'ячами на рахунку все ще перебуває серед чотирьох топ-снайперів Прімери.

А от  "Реал" в центральному матчі туру зустрінеться на "Местальї" з Валенсією". Остання стала справжнім нічним жахіттям для "королів" в сезоні-2014/15, коли перемогла мадридців вдома (2:1) та розписала результативну нічию на виїзді (1:1). Цікаво, що саме після поразки на "Местальї" минулого року у тоді ще команди Анчелотті розпочалися грандіозні проблеми на всіх фронтах. Досить символічно, що зараз потенційне фіаско у грі з "кажанами" загрожує відставкою Рафі Бенітесу, який ризикує стати першим тренером у топ-чемпіонатах, звільненим в новому році.

Розклад трансляцій:

2 січня, субота, 17:00

"Еспаньйол" - "Барселона"

Трансляція на каналі "Футбол 2"

2 січня, субота, 21:30

"Атлетіко" - "Леванте"

Трансляція на каналі "Футбол 2"

2 січня, субота, 23:05

"Малага" - "Сельта"

Трансляція на каналі "Футбол 1"

3 січня, неділя, 13:00

"Райо Вальєкано" - "Реал Сосьєдад"

Трансляція на каналі "Футбол 2"

3 січня, неділя, 17:00

"Гранада" - "Севілья"

Трансляція на каналі "Футбол 1"

3 січня, неділя, 17:00

"Спортінг" - "Хетафе"

3 січня, неділя, 19:15

"Атлетік" - "Лас-Пальмас"

3 січня, неділя, 19:15

"Депортіво" - "Вільяреал"

Трансляція на каналі "Футбол 1"

3 січня, неділя, 21:30

"Валенсія" - "Реал"

Трансляція на каналі "Футбол 1"

4 січня, понеділок, 21:30

"Бетіс" - "Ейбар"