УКР РУС

Каштру попрощався з Шахтарем

9 травня 2021 Читать на русском

Головний тренер Шахтаря Луїш Каштру підсумував свою роботу в донецькому клубі. Матч проти Інгульця став останнім для португальця, який покине донецький клуб після двох років роботи.

"Коли я брався за цей проект, я повністю розумів, яким він буде. Я віддав усього себе. Тому зараз моя совість чиста. Дуже радий за те, чого досяг із Шахтарем. Півфінал та 1/8 Ліги Європи – фантастика! Вітаю гравців. Друге місце цього сезону, яке виводить у плей-офф Ліги чемпіонів – чудово. Чемпіонами стали минулого року. Так. Інший склад? Інший склад. Інша команда? Інша команда.

Шахтар обіграв Інгулець завдяки знущальному голу Тете – завершення сезону для "гірників" і останній матч Каштру

Життя таке. Не можна все змішувати. Не можна говорити: "Ось ми зараз переживаємо зміну поколінь і будемо постійно перемагати". Неможливо! Це просто неможливо – перемагати одним і тим же чином. Неможливо утримувати цю стабільність.

Це звучить як прощання? Так. Звісно, я кажу: "До побачення". Це аналіз. Не можу зараз робити глибокий аналіз. На це потрібно більше часу. Зараз передусім хочу побажати Шахтарю великого щастя, перемог. Привітати президента з тією сміливістю, яка у нього є, – утримувати такий проект, розвивати його. У будь-якому разі це проект, який потребує великої сміливості кожної ланки в Шахтарі.

Визначилися всі учасники єврокубків від України на сезон 2021/22

Зараз моє "до побачення" звучить з великими побажаннями удачі кожному уболівальнику Шахтаря і для усіх тих, хто любить Шахтар. Для мене це велика честь. Бути частиною Шахтаря було фантастично. Які моменти ми тут проживали. Два чудових сезони в Лізі чемпіонів. Це "до побачення", але зі щасливою душею.

Дуже-дуже щасливий, що я представляв такий клуб, як Шахтар. Дякую за щирість, підтримку. Нехай запам'ятаються усі хороші моменти", – сказав Каштру в ефірі програми Тур-ONLINE.

Зауважимо, Каштру очолив "гірників" у 2019-му, замінивши Паулу Фонсеку. Під керівництвом португальця Шахтар став чемпіоном України 2019/20, виграв Кубок України у тому ж сезоні, дійшов до півфіналу Ліги Європи та двічі обіграв Реал в ЛЧ.

Шевченко у Шахтарі – як відповідь Динамо та Луческу: несподіваний варіант і ще 5 тренерів на заміну Каштру