УКР РУС

Каштру: Нічого не буду коментувати щодо контракту та Де Дзербі

7 травня 2021 Читать на русском

Головний тренер Шахтаря Луїш Каштру висловився про своє майбутнє у донецькому клубі, згадавши головні моменти своєї дворічної кар'єри в Україні.

"Мій контракт? Де Дзербі? Нічого щодо цього не коментуватиму. Мене цікавить насамперед те, що якщо я піду з цього клубу, майбутнє в Шахтаря є. Фундамент, принаймні, закладений. Якщо ми подивимось на все те, що ми зробили... Сьогодні, наприклад, грали Судаков, Маркос Антоніо, Тете, В'юнник. Середній вік хлопців був 19,8 років. Шахтар дотримується свого проекту. Не перемагаючи, ми б не дісталися 1/8 фіналу Ліги Європи, здолавши при цьому Інтер у Лізі чемпіонів. Тільки перемагаючи та проводячи гарні матчі, ми змогли здолати Реал. Усе, що говорять навколо, мене мінімально цікавить.

Де Дзербі дав принципову згоду на перехід у Шахтар, – ЗМІ

Я щасливий тим, що зробив у Шахтарі. Минулого сезону ми стали чемпіонами з рекордним відривом від Динамо у 23 очки, чудово провели Лігу чемпіонів, випередивши Динамо Загреб, але лишившись позаду Аталанти й Манчестер Сіті. 1/8 фіналу Ліги Європи і прохід до Ліги чемпіонів з другого місця. Чудова кампанія в Лізі чемпіонів – Реал, Інтер, як я й сказав... З великою кількістю молодих хлопців: зміна поколінь у команді – це все непросто. Багато випадків COVID-19, багато інфікованих гравців, багато травм. Утім навіть так ми вижили.

Задоволений своєю роботою і задоволений тими футболістами, які в мене були протягом цих двох сезонів. Задоволений тим, що хлопці зробили. Незважаючи на те, що у футболі ми не завжди досягаємо наших цілей, якщо говорити глобально, середнє, що ми зробили протягом цих двох сезонів – це добре. Не забуваючи проект молодих гравців Шахтаря – його виконано. Майбутнє в Шахтаря є. Я сподіваюсь, що всі будуть дуже щасливими в Шахтарі й зможуть далі працювати за тим самим проектом, який ідеалізував наш президент. І він буде дуже успішним", – цитує Каштру офіційний сайт донеччан.

Нагадаємо, Роберто Де Дзербі вважається фаворитом на заміну Луїшу Каштру, контракт якого завершується влітку. Італійський фахівець тренує Сассуоло з літа 2018 року.

Шевченко у Шахтарі – як відповідь Динамо та Луческу: несподіваний варіант і ще 5 тренерів на заміну Каштру