УКР РУС

Каштру не виключив повернення у Шахтар – прощальний коментар португальця

12 травня 2021 Читать на русском

Вже колишній наставник "гірників" Луїш Каштру дав теплий коментар перед відходом з донецького колективу.

"Це два фантастичні сезони, два радісні роки, адже в обох ми змогли досягти гарних результатів. У першому сезоні були спортивні результати – те, що найбільше цінується у футболі. У другому з результатами за основним проектом Шахтаря не склалося, тому що в нашій команді з'явилось чимало молодих гравців. Молоді хлопці провели гарну роботу протягом усього сезону разом з досвідченішими футболістами. Це дає дуже великі сподівання на майбутнє. Гадаю, гарне майбутнє клубу гарантовано з появою цих молодих хлопців у команді.

Шахтар офіційно попрощався з Каштру

Для будь-якого тренера надважливим є день, коли він приїздить у новий клуб, тому це, звісно ж, день, коли я прибув до Києва і коли в мене був перший контакт із клубом. Протягом двох років у Шахтарі сталося чимало фантастичних моментів. Назавжди в пам'яті гра в Загребі, перемога над Аталантою, нічия на Етіхаді над Манчестер Сіті, чемпіонство з 23 очками відриву від Динамо, ігри з мадридським Реалом у Лізі чемпіонів і баталії на Сан-Сіро з Інтером за вихід до Ліги Європи. Також у пам'яті залишаться 14-15 молодих гравців, яких ми задіяли в нашій команді протягом цих двох сезонів. У хлопців чудові перспективи в кар’єрі. Як я вже сказав, півфінали та 1/8 фіналу Ліги Європи – це пам’ятні факти. Незважаючи на важку ситуацію з пандемією, я запам'ятаю багато моментів, які ми пережили з командою цього сезону.

Своїм гравцям скажу, що для мене було великою честю працювати з ними. Щодня вони мене дуже мотивували. З ними ми пережили чимало фантастичних моментів. Тільки мої гравці знають, як нам було складно працювати за таких умов. Однак вони навіть у найважчі моменти сезону – а в нас їх було вдосталь: травми, дискваліфікації, COVID-19 – дуже впевнено дивились на всю ту роботу, що на них чекала. Завжди чудово поводились, у нашій роздягальні відчувалась атмосфера поваги. Навіть у моменти, коли ми трохи сходили зі свого шляху, вони знали, що на нього слід повертатися і що для цього потрібно робити. Гравці назавжди залишаться в моєму серці. Крім того, що вони були професіоналами, також вони лишалися гарними людьми.

Палкін виокремив головний позитив у роботі Каштру в Шахтарі

Чи планую повертатись в Україну? Так, мені дуже подобається Україна, дуже подобається Київ. Тут було чимало складних моментів, але й багато хорошого. Я ставлюся з великою повагою до України і Шахтаря. Клуб, на жаль, не грає у своєму рідному місті Донецьку. Через політичні конфлікти в Донецьку клубу довелося поїхати й виступати в іншому місті – зараз у Києві, а раніше у Львові та Харкові. У кожному разі Шахтар мені запам'ятається. Я хочу в майбутньому сюди повернутись: не кажу, що повернусь до клубу, адже, безсумнівно, клуб дотримуватиметься свого шляху, а я – прямуватиму своїм життям. Але Київ та Україна залишаться в списку тих місць, які я захочу відвідати в майбутньому.

Повернення в український футбол буде можливе виключно в Шахтар? Я не знаю. У житті ми повинні усвідомлювати те, що треба мати чисте сумління й лишатися професіоналами. Треба з цілковитою серйозністю та великим професіоналізмом підходити до своєї роботи. Усі моменти, що я пережив у Шахтарі, є незабутніми. Однак я також маю бути щирим із самим собою. Ми ніколи не знаємо майбутнього, не знаємо, які рішення ухвалимо в майбутньому. Зараз можу сказати, що протягом часу роботи в Шахтарі я полюбив цей проект. Я завжди ставився до роботи з великим професіоналізмом і максимальною самовіддачею. Шахтар назавжди залишиться в моєму серці. Я йду з чистим сумлінням, але водночас розумію, що я професіональний тренер. Так, наразі попрацював лише з одним клубом у цій країні, проте в моїй кар'єрі може статися все що завгодно.

"Наразі завісу опущено": Палкін розповів, коли Шахтар отримає нового тренера

Слова до вболівальників? Звісно. Мені було дуже приємно бачити їхні коментарі, відгуки, надто останнім часом, коли стало відомо про те, що я йду з клубу. Уся ця підтримка демонструє, що вболівальники розуміли, яким був наш шлях протягом цього сезону. Сезон був складним, і вони визнали це. Мотиви доброти та побажання успіху в соціальних мережах мені дуже запам'ятались. Ніколи не думав, що наші вболівальники так добре зрозуміють зміст проекту і всі труднощі, що були протягом сезону.

Я хочу щиро подякувати й побажати щастя, міцного здоров'я вболівальникам та їхнім родинам, щоб вони боролися, прямували до своїх цілей у житті, а майбутнє в їхньому улюбленому Шахтарі щодня буде тільки кращим. Тут є адміністрація, яка стежить за клубом. Зараз ми переживаємо складний сезон, проте в майбутньому Шахтар певно здобуде безліч титулів. З'явилося достатньо молодих хлопців, які забезпечать майбутнє Шахтаря. Уболівальникам скажу, що було приємно проживати з ними кожен день, і бажаю найбільшого щастя в житті. Тепер я також буду вболівальником Шахтаря!" – цитує Каштру офіційний сайт донеччан.

Шевченко у Шахтарі – як відповідь Динамо та Луческу: несподіваний варіант і ще 5 тренерів на заміну Каштру