УКР РУС

Каштру – про пропозицію від Порту: Подумав, що мене кличуть водієм автобуса

21 квітня 2020 Читать на русском

Головний тренер Шахтаря Луїш Каштру пригадав, як свого часу опинився в гранді португальського футболу.

"Одного разу я пішов у супермаркет по продукти. Повертаючись до автомобіля, побачив на телефоні два пропущені виклики з невідомого номеру. Я подумав, що не буду телефонувати на незнайомий номер та витрачати гроші, позаяк на той момент я був безробітним. Економія переважала інтерес, тому я спокійно вирушив додому.

Шахтар хотів підписати Буффона – Луческу особисто вів переговори з агентом голкіпера

За кілька днів з цього номера телефонують знову. "Вас турбує Антеро Енріке", – почув я. "Той самий Антеро Енріке? З Порту?", – спитав я, на що отримав ствердну відповідь. "Я хочу поговорити з вами про футбол" – сказав Енріке. Ми поспілкувалися, після чого я поринув у роздуми. Як я можу бути пов'язаний з Порту? Мене кличуть водієм автобуса?

Ми домовилися про зустріч, але вона була перенесена. Зрештою, мені знову зателефонував Енріке та перепросив, а згодом ми все ж зустрілися та домовилися про моє призначення в молодіжну команду. Це була дивовижна історія", – цитує Каштру Mais Futebol.

Зауважимо, Каштру почав працювати у Порту в 2006 році – щоправда, займався з молодіжними командами. У 2014 році після відставки Паулу Фонсеки очолив першу команду та допрацював до кінця сезону. У 2018 році очолив Віторію Гімараєш, але влітку 2019-го замінив Фонсеку вже на посаді головного тренера Шахтаря.

"Мав запрошення від Динамо і Шахтаря": українець, який підкорив Бельгію задовго до Яремчука та Маліновського