УКР РУС

"Карпати" їдуть у Запоріжжя, матч туру в Луцьку. УПЛ: анонс поєдинків неділі

5 квітня 2015 Читать на русском

У неділю відбудуться ще три поєдинки чемпіонату України: "Волинь" побореться із "Зорею" за четверте місце, "Шахтар" проекзаменує "Іллічівець", а "Карпати" завітають на "Славутич Арену".

"Волинь" - "Зоря"

Луцьк, стадіон "Авангард". Телеканал "2+2", онлайн трансляція на сайті "Футбол 24". Початок матчу о 14:00.

Команда Віталія Кварцяного зіграє перший домашній матч у новому сезоні при підтримці рідних вболівальників. Нагадаємо, що після грудневого поєдинку проти "Металіста" КДК ФФУ дискваліфікував глядацькі трибуни на одну гру.

Щодо турнірної ситуації напередодні матчу, то тут все просто. Якщо "хрестоносці" здобувають перемогу, то матимуть стільки ж очок, як "Зоря", яка наразі перебуває на 4 сходинці. Боротьба за Лігу Європи обіцяє бути непоступливою, і якщо обидві команди поставили собі за мету восени виступати у єврокубках, то сьогодні їм краще не програвати.

Із вибором виконавців на цей матч особливих проблем немає. На щастя, колективи підходять до матчу без втрат, крім цього повернулися збірники, яких у складі обох команд досить багато. Нагадаємо, "Зоря" делегувала у збірну України Маліновського та Будківського. Натомість інтернаціональна "Волинь" "позичила" на кілька днів Бабатунде, Кобахідзе та Бікфалфі, які виступають за Нігерію, Грузію та Румунію відповідно.

Варто відзначити цікавий факт зі статистики. "Волинь" не перемагала вдома "Зорю" вже 17 років, відтак сьогоднішній поєдинок - це хороша нагода нарешті змінити цю неприємну для лучан традицію.

Статистика матчів між суперниками:

Всього - дев’ятнадцять: +7 =3 -9;

"Іллічівець" - "Шахтар"

Київ, стадіон "Оболонь Арена". Телеканал "Футбол 1", онлайн трансляція на сайті "Футбол 24". Початок матчу о 17:00.

Черговий поєдинок між командами, які змушені виступати не на рідних аренах, відбудеться у столиці. Маріупольці приймають донецький "Шахтар". Дива, мабуть, не станеться, і глядачі стануть свідками чергового тріумфу підопічних Мірчі Луческу, які зараз перебувають у хорошій формі.

Суперники представляють протилежні частини турнірної таблиці, відтак не варто очікувати від команди Павлова якоїсь супергри у протистоянні із грандом. Єдине, що може ускладнити завдання команді Луческу - так це відсутність Даріо Срни, але у складі "гірників" є достатньо гравців, щоб нівелювати цю втрату. Крім цього донеччанам необхідно перемагати, щоб зберігати шанси у боротьбі за золоті медалі УПЛ.

Дискваліфікований: Даріо Срна ("Шахтар")

Статистика матчів між суперниками:

Всього - тридцять три: +0 =3 -30

"Металург" З - "Карпати"

Запоріжжя, стадіон "Славутич Арена". Телеканал "Футбол 1", онлайн трансляція на сайті "Футбол 24". Початок матчу о 19:30.

"Зелено-білі" їдуть у Запоріжжя за перемогою. Ці очки життєво необхідні "Карпатам", адже львів’яни продовжують перебувати на дні, замикаючи турнірну таблицю. У запоріжців ситуація дещо краща. Команда Анатолія Чанцева, програвши останні два матчі, наразі перебуває на 11 сходинці.

Додамо: якщо не враховувати дискваліфікацію очків у "зелено-білих", то команди були б сусідами у таблиці, а це вказує на те, що сьогодні глядачі стануть свідками боротьби двох рівних суперників. Звичайно, що господарі мають перевагу у вигляді підтримки вболівальників, але цей козир не є настільки важливим, щоб вплинути на результат матчу. Швидше за все, ми станемо свідками обережної гри та швидких контратак, адже фаворита у цьому матчі немає.

Хоч би як, та ця зустріч замикатиме програму 18 туру УПЛ, тож запрошуємо вас переглянути цю дуель разом із "Футбол 24".

Дискваліфіковані: Дмитро Льопа ("Металург" З.) - Ігор Пластун ("Карпати")

Статистика матчів між суперниками:

Всього - сорок один: +12 =14 -15

Юрій Шутка, "Футбол 24"