УКР РУС

Карпати забили шедевральний гол і втратили перемогу в параді курйозів, Енергія перервала безвиграшну серію

16 травня 2021 Читать на русском

У неділю, 16 травня, були зіграні кілька поєдинків чемпіонату України серед команд Другої ліги. Рахунки та огляд матчів – у цій новині на "Футбол 24".

Друга ліга, 22 тур

Карпати Львів – Оболонь-2 – 2:2

Голи: Раделицький, 12, Лісовик, 90+1 – Прокопенко, 58, Коваленко, 90+5

Вилучення: Мудрик, 90+4 (Карпати)

Реал-Фарма – Таврія Сімферополь – 0:3

Голи: Бойко, 33, Барладим, 77, Доля, 87

Вилучення: Чмеленко, 26 (Таврія-Сімферополь)

Буковина – Рубікон – 0:0

Миколаїв-2 – Нікополь – 1:1

Голи: Швець, 23 – Жуков, 78

26 тур

Перемога – Енергія – 0:1

Гол: Кривич, 43

Програму ігрового дня відкрив поєдинок у Львові, де місцеві Карпати на стадіоні Україна приймали дублерів Оболоні. Команда Любомира Вовчука мала можливість піднятися з останньої сходинки Групи А, опустивши туди Волинь-2. "Зелено-білим" не бракувало мотивації і вони швидко відкрили рахунок. Юрій Раделицький блискучим ударом зі штрафного вразив праву від кіпера дев'ятку!

Львів'яни мали ще моменти – зокрема, Степанчук влучив у поперечину. Але забили гості – Прокопенко з кількох метрів замкнув передачу п'ятою від Руденка. Пропущений гол завів молодих гравців Карпат. В одному з епізодів Мудрик двічі полетів у підкат та "вирубив" одразу двох опонентів, але отримав лише жовту від арбітра.

Фанати прорвалися на поле через скандальне суддівство у матчі Кривбаса, Метал переміг і встановив рекорд України

Зрештою, "леви" таки забили в компенсований час. Голкіпер Оболоні помилився на виході, а Роман Лісовик з-за меж штрафного запустив парашут під поперечину. Перемога? Якби ж то.

Господарі самі собі привезли гол. Воротар Оболоні-2 пішов на стандарт, карпатівці перехопили м'яч і могли забивати з центра поля в порожні ворота. Але удару забракло сили, натомість гості організували свою атаку, яка завершилася фолом Мудрика. Вилучення, подача зі штрафного і 2:2. Драма на Україні. Це просто потрібно бачити – слова зайві.

Карпати набрали 13 пунктів та на 1 бал відірвалися від Волині-2, покинувши останнє місце. Оболонь-2 йде 10-ю в Групі А – 18 очок.

*****

Таврія-Сімферополь ще в першому таймі матчу проти Реал-Фарми залишилася вдесятьох – Чмеленко отримав дві жовті і достроково пішов з поля. Але це не завадило гостям забити – відзначився Бойко, який зорієнтувався після рикошету і проштовхнув м'яч у сітку. Попри гру в меншості, Таврія-Сімферополь забила ще двічі. Під завісу поєдинку Барладим вдало зіграв на добиванні, а Доля реалізував швидку контратаку Реал-Фарма йде 10-ю, а Таврія все ще на 4-й позиції Групи Б.

Нікополь та Миколаїв-2 розташувалися внизу турнірної таблиці, але видали бадьору нічию. Команди забили по голу на 23-й хвилині кожного з таймів, а наприкінці зустрічі з інтервалом у три хвилини отримали по вилученню. Очевидно, що такий результат жодним чином не вплинув на турнірне становище.

Енергія перервала безвиграшну серію, яка тривала майже три місяці й уже налічувала шість поєдинків, п'ять із яких – поразки. Колектив із Нової Каховки мінімально переграв Перемогу та випередив команду із Дніпра у турнірній таблиці.

Луческу на коні, полтавська магія, тренерські відкриття і скандали у чемпіонаті безхатченків – підсумки УПЛ 2020/21