УКР РУС

"Карпати" вступають у боротьбу за єврокубки. Підсумки 16 туру УПЛ

19 листопада 2012 Читать на русском

Але й багато несподіванок приніс перший тур другого кола. І якщо на поразку "Динамо" від донецького "Металурга" можна було певною мірою очікувати, то у те, що "Арсенал" зуміє перемогти "Шахтар", навряд чи хто взагалі вірив, окрім Леоніда Кучука. Але ці матчі відбулися вже після стартового протистояння 16 туру.

Сім матчів без перемог

“Покращення гри вже сьогодні” в ужгородців все помітніше з кожною грою, от тільки на перемогу після 30-го вересня, коли був здоланий донецький “Металулрг”, підопічні Севідова ніяк не можуть дочекатися і безвиграшна серія вже нараховує сім поєдинків.

Хоча нічиї з “Ворсклою” та “Чорноморцем” для закарпатців є швидше плюсом. Насамперед тому, що це команди дуже високого рівня, а одесити до поїздки в Ужгород узагалі перемогли в чотирьох поєдинках поспіль. Завдяки цьому “Чорноморець” у турнірній таблиці розмістився одразу за четвіркою наших грандів.

Судячи з гри “Говерли” із командою Григорчука, якщо б ця команда так грала зі старту чемпіонату то точно б не знаходилася у зоні вильоту.

Сама ж гра узагалі була дуже рівною. Однаковим виявився і рахунок - на гол Джорджі влучним пострілом відповів Політило.

Добре, що не пропустили

Запорізький “Металург” та луганська “Зоря” у матчі між собою думали насамперед про те, аби не пропустити і кожна з команд поставлене перед нею завдання виконала. А от попереду у нападників мало що вдавалося. Словом, цю нічию цілком можна назвати закономірною.

Та набраний пункт (лише третій у сезоні) навряд чи допоможе команді Кварцяного уникнути вильоту до Першої ліги. Але Віталій Володимирович потроху покращує гру команди (як і Севідов у “Говерлі”), тож якщо він залишиться на своєму посту то, цілком можливо, що у нижчий дивізіон “Металург” завітає лише на один сезон. Але це так, лише припущення, бо насправді у невдалих виступах запоріжан аж надто багато аспектів.

Заслужено і неочікувано

Багато сподівань пов'язували з приходом Блохіна у “Динамо”, але, з відомих причин, швидких змін на краще не відбулося. Та й нешвидких також.

Хоча причиною цьому є не лише хвороба Блохіна. Просто “Динамо” насправді потрібні серйозні кадрові зміни, а Олегу Володимировичу час, аби “сколотити команду”.

Ну а щодо програшу у Донецьку, то перемогу “Металурга” випадковою ніяк не назвеш. Підопічні Максимова зіграли більш зосереджено і викладалися на полі краще за суперників. Ех, “Динамо”, “Динамо”. Як же ти гратимеш у двох наступних турах? Як то кажуть, “дотягнути б до зими”.

Тактика б'є клас

Заслуженою була і перемога київського “Арсеналу” над “Шахтарем”. Тренер “канонірів” Леонід Кучук зізнався, що він використав проти лідера особливу тактику, щоправда не сказав яку саме.

Тактика допомогла. Було помітно, що гравці “Шахтаря” на щабель вищі технічно за суперників, от тільки як впоратися із грамотно побудованою обороною і не дозволити суперникам контратакувати “гірники” поняття не мали. Так що скільки б прихильники чемпіонів України не стверджували, що “Шахтар” просто розслабився, що це прикра випадковість, але насправді це зовсім не так.

Ця перемога дозволила “Арсеналу” піднятися на шосту сходинку у турнірній таблиці. Ну а на турнірне становище “Шахтаря” поразка не вплинула майже ніяк.

Дамір помилився

Не той Дамір, що ви подумали, а голкіпер “Таврії”, той що Кахріман. У протистоянні з “Дніпром”, сімферопольці виглядали більш ніж пристойно. Помітно, що ближче до зимової перерви Олегу Лужному вдалося значно покращити гру команди. Кримчани навіть у рахунку повели у звітному матчі, але...

Чи то клас гравців “Дніпра”, чи то помилка Кахрімана у середині другого тайму, звели всі старання Назаренка та компанії нанівець і дозволили “дніпрянам” продовжити очолювати перегони з “Динамо” та “Металістом” у боротьбі за зону ЛЧ. Та й настрій напевне у підопічних Хуанде Рамоса перед матчем Ліги Європи із ПСВ покращився.

Ну а щодо “Таврії”, то є всі сподівання, що весною ми побачимо сімферопольську команду значно сильнішою.

Не напружуючись

Не мав наміру відставати від “Дніпра” і харківський “Металіст”, який приїхав у Маріуполь потренуватися. Чому потренуватися? Та тому що Тайсон, Крістальдо і Шав'єр робили з обороною “Іллічівця” усе, що хотіли. Так що у ворота господарів залетіло два м'ячі лише тому, що цього було цілком достатньо для перемоги.

Квартал 95

Ми тут порівняли з відомою командою КВК з Кривого Рогу не в розумінні, що матч був веселим, а тому, що на криворізькому стадіоні “Металург” відбулося справжнє шоу, окрасою якого стали п'ять голів.

Навряд чи якийсь експерт би взявся стверджувати до матчу із стовідсотковою гарантією, як саме завершиться поєдинок. Непередбачуваність та інтрига зберігалися і до самого фінального свистка. Словом, хочете отримати задоволення від футболу - знайдіть цю гру в інтернеті і обов'язково перегляньте.

Ну а щодо підсумкового результату, то завершився матч перемогою “Кривбасу” з рахунком 3:2.

Найшвидший гол у турі

Його забив гравець “Карпат” Лукас вже на 29-й секунді гри проти “Волині”. Згодом влучним ударом гостей ще раз засмутив Кенія і цього виявилося достатньо для загальної перемоги.

Так от, тепер повернемося до заголовку. Ще не так давно львівські уболівальники хвилювалися, як би то “зелено-білі” не опустилися у зону вильоту. Та за останні матчі, особливо після кубкового протистояння з “Металістом”, гра “Карпат” значно й значно покращилася. Покращилася настільки, що відрив від зони вильоту, де майже зі старту чемпіонату незмінно мешкають “Говерла” та запорізький “Металург”, складаэ тепер п'ять пунктів.

І хоча “зелено-білі” й досі лише 15-ті, але від зони єврокубків, а, відповідно, п'ятого місця, відстають лише на вісім очок, а це відстань трьох перемог. Звичайно, це все поки що лише теорія, але якщо “Карпатам” вдасться втілити її на практиці, то це може стати однією з найбільших сенсацій чемпіонату і чудовим подарунком для уболівальників команди

Підготував Андрій Думич