УКР РУС

Карпати впевнено переграли Чорноморець

31 березня 2018 Читать на русском

Карпати вдома здолали Чорноморець у 25 турі УПЛ. Огляд матчу читайте на сайті "Футбол 24".

Перед матчем Карпати та Чорноморець розташовувалися на останніх місцях в турнірній таблиці, тому результат очного протистояння був дуже важливим. Фаворитом зустрічі виступали львів'яни, адже вони, на відміну від одеситів, в попередніх турах хоча б епізодами демонстрували нормальний футбол.

Сьогодні Карпати також виглядали краще і на 20 хвилині закономірно відкрили рахунок. Карраскаль створив розкішний гол – колумбієць у чужому штрафному майданчику прокинув м'яч поміж ніг Вагу, а потім з гострого кута такий самий трюк виконав з голкіпером Шевченком.

Господарі не підпускали суперника близько до власних воріт, але наприкінці першого тайму самі собі "привезли" безглуздий гол. Шевченко випередив Бобка і взяв м'яч під контроль, але не прибрав високо підняті ноги та зачепив хавбека Чорноморця. Наслідком став пенальті – Третяков його реалізував.

На початку другого тайму Карпати знову вийшли вперед, коли Ді Франко розрізною передачею знайшов Шведа, а Мар'ян вміло перекинув м'яч через голкіпера. "Зелено-білі" також претендували на пенальті, однак Катерина Монзуль не відреагувала на руку Смірнова.

Втім, на 73 хвилині все стало зрозуміло – Чорній заробив другу жовту картку та вилучення. Ну а на 84 хвилині Санчес встановив підсумковий рахунок, з другої спроби добивши м'яч у ворота гостей після подачі зі штрафного.

Карпати – Чорноморець – 3:1 – відео голів та огляд матчу

Таким чином, Карпати здобули важливу перемогу над прямим конкурентом, набрали 23 очки та піднялися на 10 місце. Чорноморець з 19 балами замикає турнірну таблицю.

Карпати продовжують прогресувати

До минулого туру Карпати могли занести собі в актив тільки дограний тайм проти Олімпіка. Два тижні тому "леви" непогано зіграли в Олександрії – там були проблиски завдяки елементарним комбінаціям і індивідуальним якостям Карраскаля та Шведа.

Проти Чорноморця Карпати зіграли аналогічним підбором виконавців у передній та середній лініях. Львів'яни грамотно зустрічали суперника в центрі поля, осмислено вибігали в контратаки через пас, передачами проникали до воріт Безрука. Карраскаль деколи продовжував зловживати дриблінгом, але ефектний гол може його реабілітувати.

Карпати протягом всього матчу, окрім безглуздого пенальті, тримали ситуацію під контролем. Звичайно, потрібно враховувати експериментальність оборони (особливо після травми Сандохадзе), яка серйознішого опонента, скоріш за все, не стримала б, однак факт такий – Карпати відчутно сильніші за одного з прямих конкурентів у боротьбі за виживання.

Чорноморець не налагодив гру в атаці

Після зимових кадрових змін і втрати Хобленка з Васіним гра Чорноморця в атаці стала просто жахливою. Сільвіо щотижня розчаровує, а Матяж тільки призвичаюється до партнерів. За 5 матчів у 2018 році одеська команда забила один гол. Сьогодні був другий – з пенальті.

У Львові "моряки" більше звичного намагалися атакувати, змусили голкіпера Карпат попрацювати і навіть помилитися. Однак основна небезпека воротам господарів йшла після стандартів (удаг Вага, подачі Ковальця), або спроб пробити здалеку (Гуті, Люлька).

Хоча бездумних виносів на чужу половину поля стало менше, вміння зв'язати достатню кількість передач і гостро зайти в штрафний майдачник суперника одесити так і показали. Тренерський штаб Чорноморця явно сподівається на допомогу Гладкого, який ще набирає форму, але потрібно ж навчитися доставляти м'ячі до нападника.

Гравець матчу – Хорхе Карраскаль

Колумбієць відкрив рахунок, забивши знущальний для суперників гол. Протягом всієї гри Карраскаль використовував свою техніку для дриблінгу та підтримки атак, а наприкінці зустрічі непогано навісив на Санчеса, що призвело до третього взяття воріт Чорноморця.

Україна. УПЛ, 25 тур

Карпати – Чорноморець – 3:1

Голи: Карраскаль, 20, Швед, 51, Санчес, 84 – Третяков, 45+5 (пен)

Вилучення: Чорній, 73