УКР РУС

"Карпати" у Харкові, а "Зоря" без лідерів зіграє з "Шахтарем". Анонс матчів суботи

18 квітня 2015 Читать на русском

Львівські "Карпати" та харківський "Металіст" відкриватимуть програму 20 туру чемпіонату України.

"Металіст" - "Карпати"

Харків, стадіон ОСК "Металіст". Телеканал "Футбол 2", онлайн трансляція на сайті "Футбол 24". Початок матчу о 14:00.

Коли суперники зустрічалися у першому колі, то ситуація у таборі команд була зовсім іншою. Відтоді львів’яни втратили таких виконавців, як Балажіц та Ксьонз, а про "Металіст" годі й говорити. У 7 турі харків’яни мали проблеми, але завдяки технічним легіонерам все ж залишалися великою силою. Цей матч завершився із рахунком 3:3, сьогодні історія може повторитися.

У минулому турі "Металіст", який зазнав серйозних кадрових змін, зіграв внічию із "Дніпром". Цей поєдинок, як і кілька тих, що були напередодні, показав, що харків’яни незважаючи на усі проблеми продовжують боротися за Лігу Європи. У команди є характер, а це головне. Адже якщо тримати моральний дух на високому рівні, то легше перемогти кризу.

Нагадаємо, що поєдинок відбудеться у Харкові, що, звичайно, на руку господарям поля. Ігор Йовічевіч взяв на гру 14 гравців, а ще четверо із "молодіжки" під’їхали до команди пізніше. Загалом у суперників серйозних кадрових втрат немає, тому очікуватимемо на цікавий та безкомпромісний футбол.     

Статистика матчів між суперниками:

Всього - тридцять один: +17 =9 -5

 

"Іллічівець" - "Металург" Д

Дніпропетровськ, стадіон "Метеор". Телеканал "Футбол 2", онлайн трансляція на сайті "Футбол 24". Початок матчу о 17:00.

Наступний матч першого ігрового дня відбудеться на сумнозвісному "Метеорі". Донеччанам, у складі яких багато технічних гравців та які сповідують атакувальний футбол, буде дуже нелегко, адже усі знають, в якому стані тутешнє поле. Звичайно, коли на дворі кілька днів хороша погода, то ситуація ще терпима, але нетривала злива ставить крапку на якісному футболі. Тоді стадіон перетворюється на арену для видовищних гладіаторських боїв.

А якщо серйозно, то підопічні Володимира П’ятенка мають хорошу нагоду продовжити свою переможну серію до двох матчів. Тим більше, що суперник донеччан в останніх матчах демонструє не найкращу гру. Хоча "Іллічівець" можна зрозуміти, адже команда виживає як може. Втім варто вже подумати про турнірну таблицю та майбутнє, адже "Карпати" дихають маріупольцям у спину та при першій кращій нагоді зможуть перегнати "Іллічівець".

Дискваліфіковані: Сергій Вакуленко ("Іллічівець") - Артем Путівцев ("Металург" Д.)

Статистика матчів між суперниками:

Всього - тридцять три: +8 =10 -15

"Зоря" - "Шахтар"

Запоріжжя, стадіон "Славутич Арена". Телеканал "Футбол 1", онлайн трансляція на сайті "Футбол 24". Початок матчу о 19:30.

Луганчани та донеччани завершуватимуть програму суботніх матчів УПЛ.

Якщо б не заборона "гірників" щодо орендованих гравців, то на глядачів чекав би цікавий та напружений матч. Але зважаючи на те, що у складі "Зорі" не гратимуть 5 основних виконавців (Маліновський, Малишев, Тотовицький, Караваєв, Будківський), шанси у команди Юрія Вернидуба просто мізерні.

Були навіть розмови про те, що "Зоря" зіграє другим складом, щоб висловити своєрідний протест проти рішення чемпіона України. З другого боку "Шахтар" можна зрозуміти, адже "гірники" у наступному турі гратимуть із киянами, і щоб зберегти хороші шанси на чергові золоті медалі, їм необхідно здобувати очки у зустрічі із "Зорею".

Щодо кадрової ситуації у таборі "гірників", то тут ніяких проблем немає. Всі готуються у звичному режимі.

Швидше за все, що дива у цьому матчі не станеться, і "гірники" тріумфують, хоча у футболі бувають сюрпризи. Також хочеться послухати післяматчевий коментар Юрія Вернидуба. Адже, незалежно від підсумкового результату, йому буде що розповісти на камеру.   

Статистика матчів між суперниками:

Всього - двадцять п’ять: +3 =0 -22

Юрій Шутка, Футбол 24