УКР РУС

Карпати U-19 отримали пропозицію зіграти договірні матчі з Шахтарем та Динамо – підозрюваний затриманий

3 травня 2018 Читать на русском

Правоохоронці затримали особу, яка підозрюється у спробі організувати договірний матч за участю гравців Карпат U-19.

Історія розпочалася ще тиждень тому. За день до матчу Динамо – Карпати в чемпіонаті серед гравців віком до 19 років невідомий надіслав повідомлення одному з гравців "левів". Пропонував програти матч, інакше арбітр покаже 2 червоні картки. В підсумку все так і сталося.

Через кілька днів надійшла нова погроза, що у грі проти Шахтаря команді "світить" вже два пенальті та дві червоні. У випадку навмисної поразки львів'ян пропонувалось заохочення в розмірі 10 тисяч доларів. В аферу зловмисник намагався втягнути одразу п'ять футболістів Карпат.

Скандал з договірними матчами в Україні: сюжет програми Профутбол

За день до гри чоловік призначив зустріч, приніс гроші та пропонував бонуси, зокрема тисячу доларів для того, хто "заробить" пенальті у власні ворота. Молоді карпатівці від такої пропозиції відмовилися.

В підсумку після передачі грошей підозрюваного було затримано на гарячому. Очевидці зняли на відео, як усе відбувалося: опис хабаря, затримання та супровід до відділка, інформує офіційний сайт Карпат.

За словами старшого слідчого ГУ Нацполіції у Львівській області Івана Березюка, затриманий своєї провини не визнав та відмовився давати показання. Вказана стаття передбачає обмеження волі на термін від 2 до 5 років або позбавлення волі на той самий термін.

КДК розгляне матч молодіжних команд Сталі та Чорноморця на предмет договірного характеру

До слова, Карпати той матч проти Шахтаря U-19 виграли та повідомили ФФУ про спробу організації договірного матчу.

Зазначимо, що на недавній зустрічі з журналістами президент ФФУ Андрій Павелко анонсував, що скоро з'являться перші результати роботи правоохоронних органів з договірними матчами. Не виключено, що очільник ФФУ мав на увазі саме дану подію.