УКР РУС

"Карпати" попросили ФФУ дискваліфікувати Погорілого постфактум

23 квітня 2015 Читать на русском

"Карпати" звернулись до Контрольно-дисциплінарного комітету ФФУ з листом, в якому просять дискваліфікувати воротаря "Металіста" Сергія Погорілого за фол у поєдинку команд у 20-му турі УПЛ.

Тоді, нагадаємо, вже на 4-й хвилині поєдинку Погорілий, діючи на виході, грубо зіграв проти півзахисника "Карпат" Мар'яна Шведа. Арбітр матчу Сергій Скрипак "нагородив" голкіпера "Металіста" жовтою карткою, хоча львів'яни наполягали на вилученні.

За інформацією джерела, у четвер КДК розгляне пропозицію "Карпат". Зазначимо, що згідно 51-ї статті Регламенту, "рішення, прийняті арбітром до, під час і після гри є остаточними. Рішення щодо дисциплінарних санкцій, прийнятих арбітром під час гри, є остаточними і не можуть бути переглянуті. За винятком ситуацій, передбачених статею 60-ою правил".

Стаття 60-та у свою чергу свідчить, що Контрольно-дисциплінарний комітет може дискваліфікувати гравця за порушення, що не помітив арбітр. Однак, епізод "Погорілий - Швед" арбітр матчу не залишив без уваги.

Єдиний пункт Регламенту, на який може розраховувати львівський клуб для позитивного рішення свого клопотання, говорить про те, що КДК може виправляти явні помилки в рішеннях дисциплінарного характеру, прийнятих арбітром. Інша справа, чи є рішення Сергія Скрипака явною помилкою. Якщо КДК прийме сторону "Карпат" і перегляне рішення арбітра, це може стати новим прецедентом в українському футболі.

Додамо, що сьогодні також буде розглянута справа жовтої картки Андрія Ярмоленка у матчі проти "Волині".